Redactie - 02 december 2023

Google verwijdert inactieve accounts voortaan

Google is vrijdag 1 december gestart met het verwijderen van accounts die al twee jaar inactief zijn. Gebruikers voorkomen dat zij hun data verliezen door in te loggen op hun account.

Google verwijdert inactieve accounts voortaan image

Google wil een aanzienlijk aantal van de accounts op Gmail verwijderen. Verwijderde accounts verliezen ook alle inhoud die is opgeslagen in Gmail, Google Docs en Google Foto’s. De operatie blijft echter beperkt tot inactieve gebruikers. Het gaat alleen om persoonlijke accounts: geen school- of werkprofielen.

Google gaat van start met accounts die zijn aangemaakt, maar nooit daadwerkelijk gebruikt. De eerste meldingen zijn al verstuurd, naar verwachting volgen er nog meer. Google stuurt herhaaldelijk waarschuwingen via het opgegeven hersteladres.

Welke criteria?

Een Gmail-account moet gedurende een periode van twee jaar inactief zijn geweest om in de gevarenzone te komen. Deze inactiviteit is echter alleen beperkt tot berichten. Als je je Google-adres gebruikt voor andere Google-services zoals YouTube, wordt het gewoon als actief beschouwd.

Als je door deze maatregel wordt getroffen en je je Gmail-account wilt behouden, hoef je er alleen maar opnieuw op in te loggen. Dat is voldoende voor Google om het als actief te beschouwen, zelfs als je het al twee jaar niet meer hebt gebruikt.

In samenwerking met Data News

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!