Witold Kepinski - 11 januari 2015

IBM CEO Ginny Rometty start grootschalige reorganisatie

IBM CEO Ginny Rometty start wereldwijd een grootschalige reorganisatie waarbij de onafhankelijke onderdelen hardware, software en services samen moet worden gesmolten.

De nieuwe onderdelen heten Research, Sales & Delivery, Systems, Global Technology Services, Cloud, Watson, Security, Commerce en Analytics. Mobility overkoepelt een aantal nieuwe onderdelen.

De hardware en software channel teams worden onderdeel van de Business Partner Group waarbij aan een One Channel Team strategie wordt gewerkt.

Ontslagen

De reorganisatie leidt tot ontslagen, onder andere in het Verenigd Koninkrijk. Het aantal ontslagen wereldwijd is onbekend, maar kan in een paar duizend lopen, zo melden bronnen aan The Register. De reorganisatie volgt na een zwak derde kwartaal in 2014 waarbij de omzet terugliep. De positie van Ginny Rometty staat daardoor onder druk. Ze wil nu de silo's van hardware, software en services aan elkaar koppelen dat moet leiden tot meer verkoop van oplossingen op het gebied van cloud, mobility, security, e-commerce en analytics. De ceo zei eerder zicg te willen focussen op 'high value business' en marges in plaats van omzet.

Door: Witold Kepinski

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
V2 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!