Witold Kepinski - 17 januari 2015

Apple, Google, Intel en Adobe betalen 415 miljoen dollar compensatie aan benadeelde werknemers

Adobe, Apple, Google en Intel schikken een class-action rechtszaak die tegen ze was aangespannen door 64.000 technici. Ze betalen 415 miljoen dollar compensatie aan benadeelde werknemers, zo is het voorstel. Dat is meer dan het eerdere voorstel van 324,5 miljoen dollar.

De bedrijven zouden een herenakkoord hebben gesloten om geen personeel bij elkaar weg te kapen. Zo zouden de lonen van technici kunstmatig laag zijn gehouden. Naar verluidt eisten de aanklagers 3 miljard dollar.

Eerder werd gemeld dat Apple en Google jarenlang samen afgespraken om de lonen van hun werknemers laag te houden, aldus nieuwssite Pandodaily. Steve Jobs zou initiatiefnemer zijn geweest. Een rechter heeft inzage gekregen op e-mailverkeer tussen wijlen Steve Jobs en Google CEO Eric Schmidt. Daarin beloven de heren geen vliegen (werknemers) van elkaar af te pakken in vorm van een 'no hire policy'. Hierbij werden de lonen laag gehouden, zo meldt Pandodaily.

Rechter Lucy Koh van de Californische rechtbank in San José moet het schikkingsvoorstel van 415 miljoen nog goedkeuren. Daarna gaat 30 procent van het bedrag naar de advocaten.

Door: Witold Kepinski

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!