Wouter Hoeffnagel - 05 december 2023

SpaceX lanceert satellieten voor concurrent Amazon

SpaceX gaat voor Amazon satellieten voor diens Project Kuiper lanceren. Een opvallende stap, aangezien Project Kuiper rechtstreeks concurreert met Starlink van SpaceX.

SpaceX lanceert satellieten voor concurrent Amazon image

De Amerikaanse e-commercegigant wil een netwerk van duizenden satellieten opzetten, waarmee het op aarde internet wil aanbieden. Het gaat hiermee de concurrentie aan met SpaceX, dat onder de naam Starlink een vergelijkbaar satellietnetwerk aanbiedt.

Technische problemen

Project Kuiper is eerder dit jaar gelanceerd. Amazon heeft een flinke inhaalslag te maken ten opzichte van SpaceX, dat al zo'n 5.000 satellieten voor Starlink lanceerde. De lancering van Project Kuiper is vertraagd door onder meer technische problemen bij partners die de Project Kuiper-satellieten moeten lanceren. Het gaat onder meer om Blue Origin, opgericht door Amazon-oprichter Jeff Bezos.

Amazon lijkt nu verdere vertraging te willen voorkomen door concurrent SpaceX in te schakelen voor de lancering van zijn satellieten. De e-commercegigant gaat een contract aan voor drie lanceringen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de Falcon 9-raketten van SpaceX. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!