Wouter Hoeffnagel - 05 december 2023

Equinix Managed Services is VMware Sovereign Cloud Partner

Equinix Managed Services is in Nederland erkend als VMware Sovereign Cloud Partner. Het VMware Sovereign Cloud-initiatief stelt klanten in staat actief samen te werken met betrouwbare nationale cloudserviceproviders, waardoor zij kunnen voldoen aan hun specifieke gegevensvereisten op geografisch gebied.

Equinix Managed Services is VMware Sovereign Cloud Partner image

VMware Sovereign Cloud-partners leveren essentiële mogelijkheden voor de beveiliging van geclassificeerde gegevens, zorgen voor compliance en houden deze binnen de nationale grenzen, onderworpen aan de wetten van het land. De soevereine mogelijkheden van Equinix zijn gebouwd op VMware Cloud, infrastructuur voor multi-cloud computing in de sector. Dankzij dit platform kunnen klanten actief hun applicaties, infrastructuur en activiteiten moderniseren. Dit leidt tot een hogere rendabiliteit en minder risico's.

Datasoevereiniteit is een punt van zorg

Data vormen een steeds belangrijkere inkomstenbron en het is van essentieel belang om datasoevereiniteit aan te pakken. Uit een recent onderzoek, uitgevoerd door Vanson Bourne in opdracht van VMware, blijkt dat 95% van de organisaties datasoevereiniteit als een belangrijk punt van zorg ziet. VMware Sovereign Cloud Partners, waaronder Equinix Managed Services, bieden een veilige oplossing om de risico's van geld verdienen uit data te beperken.

Frank van der Heijden, Managing Director Equinix Managed Services: "We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met VMware als Sovereign Cloud Partner, waarmee we onze toewijding aan het leveren van veilige, compliant en innovatieve private cloud-diensten versterken. Data- en cloudsoevereiniteit staat hoog op de agenda van Nederlandse bedrijven en toezichthouders. Dankzij dit partnerschap blijven we essentiële soevereine mogelijkheden leveren, terwijl we gebruik maken van de toonaangevende infrastructuur van VMware. Samen helpen we onze klanten door het complexe landschap van datasoevereiniteit te navigeren en zorgen we ervoor dat hun data niet alleen beschermd is, maar ook een drijvende kracht is achter digitale transformatie."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!