Witold Kepinski - 04 december 2023

Nasdaq koopt fintech specialist Adenza

Nasdaq heeft de voltooiing aangekondigd van de overname van fintech specialist Adenza, een leverancier van software voor bedrijfskritisch risicobeheer, wettelijke rapportage en kapitaalmarkten voor de financiële dienstverleningssector.

Nasdaq koopt fintech specialist Adenza image

De overname bevordert de transformatie van Nasdaq, waardoor de mogelijkheden van het bedrijf om de financiële instellingen in de wereld te ondersteunen verder worden uitgebreid met missiekritische oplossingen die zijn ontworpen om risico's en compliance te beheren, de integriteit te versterken en de markt- en handelsinfrastructuur te verbeteren.

“De overname van Adenza vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de voortdurende transformatie van Nasdaq en versnelt onze visie om het vertrouwde weefsel van het financiële systeem te worden”, aldus Adena Friedman, Voorzitter en Chief Executive Officer, Nasdaq. 

“Nasdaq is, met Adenza, sterk gepositioneerd om onze strategische relaties met de financiële instellingen van de wereld te verdiepen. Wij bevinden ons in een unieke positie om onze klanten te helpen bij het navigeren door snel evoluerende veranderingen in de kapitaalmarkten en de regelgevingsomgeving en om hun meest complexe uitdagingen op het gebied van risico- en misdaadbeheer, compliance en rapportage aan te pakken”, aldus Friedman.

Lees hier meer.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!