Wouter Hoeffnagel - 06 december 2023

SoftwareOne wint 2023 Geo and Global AWS Partner Award

SoftwareOne wint de 2023 Geo and Global AWS Partner Award. De award erkent spelers wereldwijd die klanten helpen bij het stimuleren van innovatie en het bouwen van oplossingen op Amazon Web Services (AWS).

SoftwareOne wint 2023 Geo and Global AWS Partner Award image

SoftwareOne is een AWS Premier Tier Services Partner, en wint de Federal Government Partner of the Year - LATAM award, maar was ook finalist in de SI Partner of the Year - EMEA en de MSP Partner of the Year - Global awards. Het bedrijf wint bovendien de Rising Star Partner of the Year (SI) - Iberia award.

Natuurrampen beheren

De oplossing waarvoor SoftwareOne de Federal Government Partner of the Year Award - LATAM wint, is ontwikkeld in samenwerking met het Minas Gerais State Department of Social Development (SEDESE-MG) in Brazilië. De oplossing helpt de klant bij het beoordelen en beheren van de risico's van natuurrampen. SoftwareOne ontwikkelde rampenresponstechnologie op AWS die kwetsbare gebieden en gemeenschappen in kaart brengt die risico lopen op natuurrampen, met name overstromingen. Op deze wijze ondersteunt het bedrijf crisisbeheer.

Door de reactietijden bij rampen te verkorten verbetert de oplossing het welzijn van lokale gemeenschappen aanzienlijk. De oplossing minimaliseert het verlies aan mensenlevens, verlaagt de kosten die gepaard gaan met de reactie op rampen en met de verhuizing en wederopbouw van gebieden die zijn getroffen door overstromingen. SEDESE heeft hard gewerkt aan het identificeren en analyseren van mogelijke databases voor het systeem, die gebruikt worden bij het leveren van verwerkingsscripts voor de databases en API's die samen het Minimum Viable Product 1 (MVP1) vormen; en het aangeven van de te gebruiken variabelen. Naast deze technische punten deelde het secretariaat jarenlange kennis op het gebied van rampenmanagement, die bijdroeg aan de materialisatie van dit project, dat binnen het secretariaat al een proof of concept van het idee had ondergaan.

Otavio Argenton, Country Leader Brazilië bij SoftwareOne: "We zijn vereerd dat we deze prijs hebben gewonnen. Het is een erkenning voor het ondersteunen van de inspanningen van de overheid om mensen tegen natuurrampen te beschermen. Dit werk is van het grootste belang en speelt een vitale rol in het waarborgen van de openbare veiligheid. Door gebruik te maken van AWS-technologie was ons team in staat om een schaalbare oplossing te ontwikkelen die overheidsinstanties, defensie en hulpdiensten inzicht geeft in de locatie van mensen die in 'risicovolle' gebieden wonen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!