Wouter Hoeffnagel - 08 december 2023

DataCore Software voegt adaptive data placement toe aan SANsymphony en Swarm Storage

DataCore Software voegt verschillende nieuwe functionaliteiten toe aan DataCore SANsymphony en Swarm Storage. Het gaat onder meer om adaptive data placement en een uitbreiding van object storage uit naar de edge via agile containerized deployments.

DataCore Software voegt adaptive data placement toe aan SANsymphony en Swarm Storage image

Adaptive data placement is een nieuwe functionaliteit in SANsymphony en pakt storage-toewijzingsproblemen aan waar IT-teams al vele jaren mee te maken hebben: 10% van de data in een organisatie bepaalt 90% van de I/O-operaties. Het belang van toegang tot deze 10% varieert continu. Voorkomen dat de overige 90% van de data - die zelden gebruikt wordt - waardevolle en krachtige bronnen in beslag neemt is een uitdaging. IT-beheerders moeten vaak kiezen tussen optimaliseren voor prestaties of capaciteit. Meestal gaat de een ten koste van de ander.

Alexander Best, Senior Director of Product Management bij DataCore: “SANsymphony's adaptive data placement lost dit conflict op door de voordelen van geautomatiseerde data tiering strategisch te combineren met die van inline deduplication en compressie op hetzelfde storage-volume. Dit zorgt voor snellere reactietijden in applicaties die warme data gebruiken, terwijl de kosten voor de opslag van koude data omlaag gaan.”

Gecomprimeerde snapshots en rollbacks

De nieuwe versie van SANsymphony omvat ook andere nieuwe functionaliteiten, waaronder gecomprimeerde snapshots en rollbacks die voor een betere economische storage zorgen. Verder versnellen en vereenvoudigen de geavanceerde instellingen van de nieuwe versie het beheer van dataservices.

“Met adaptive data placement kan warme data worden opgeslagen in reguliere tiers, terwijl koude data kan worden geplaatst in lagere tiers die zijn geoptimaliseerd voor de capaciteit”, zegt Christian Baldauf, IT Consultant bij MightyCare Solutions GmbH. “Dit is een nieuwe ontwikkeling van het tiering-concept. Het brengt auto-tiering naar een hoger niveau. Voor zover ik weet, biedt op dit moment niemand anders een functie als deze.”

Swarm object storage-platform op single-server implementaties

Het Swarm object storage-platform kan voortaan ook op een single-server implementatie worden uitgerold, wat de flexibiliteit vergroot. Deze nieuwe optie is speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van edge workloads. Swarm is volledig gestroomlijnd en gecontaineriseerd op één server met Kubernetes voor compacte configuraties die geschikt zijn voor edge en remote office/branch office (ROBO)-locaties. De enterprise-level dataservices en content management-functies van Swarm voldoen aan de toenemende eisen van opslag en event-driven verwerking aan de edge.

“Deze nieuwe uitbreiding van Swarm is een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze technologie”, zegt T.W. Cook, Vice President, Product Development bij DataCore Software. “Door de flexibele, single-server implementatie, vereenvoudigen we niet alleen de infrastructuur, maar brengen we enterprise-level object storage dataservices direct naar de edge. Innovaties zoals deze onderstrepen onze toewijding aan constante ontwikkeling. Ze zorgen ervoor dat onze klanten data kunnen opslaan, beschermen en verwerken, ongeacht waar het wordt gemaakt.”

Integratie met Veritas NetBackup

Swarm 16 is geïntegreerd met Veritas NetBackup via immutable S3 object locking. Dit is een aanvulling op vergelijkbare ontwikkelingen met Veeam en Commvault voor betere cyberverdediging en weerbaarheid tegen ransomware. Neem voor vroegtijdige toegang tot deze geavanceerde mogelijkheden contact op met DataCore voor een preview-versie.

De nieuwe functionaliteiten zijn vanaf januari beschikbaar in SANsymphony versie 10.0 PSP17 en Swarm versie 16. Preview-versies van deze software-defined storage-oplossingen zijn per direct beschikbaar.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!