Redactie - 07 december 2023

Meta introduceert AI-tool voor beeldgeneratie

Meta introduceert een eigen AI-tool voor het genereren van beelden. De tool maakt realistische beelden op basis van natuurlijke taal en is getraind op basis van posts op zowel Facebook als Instagram.

Meta introduceert AI-tool voor beeldgeneratie image

Op de dag dat Google zijn ChatGPT-concurrent aankondigt, komt ook Meta met een nieuwe AI-tool. De beeldgenerator Imagine with Meta AI laat je beelden genereren in natuurlijke taal.

Dall-E achterna

De werking van het systeem is vergelijkbaar met die van andere beeldgeneratoren zoals Dall-E, Midjourney of Stable Diffusion. Gebruikers kunnen in het Engels vragen om beelden te genereren van, bijvoorbeeld ‘een hond op het strand’ en krijgen dan verschillende opties. Je kan ook vragen om verschillende beeldstijlen.

Het systeem is momenteel gratis, en lijkt alleen toegankelijk voor Amerikanen na inloggen met een Meta-account. Beelden die via de generator werden gemaakt, zijn meteen ook voorzien van een logo en een (onzichtbaar) watermerk, kwestie van, zo zegt Meta ‘de transparantie en traceerbaarheid’ te verbeteren. Je hebt een speciale tool nodig om de onzichtbare watermerken te zien.

Imagine with Meta AI is gebaseerd op het Emu AI-model en dat is dan weer getraind op een dataset van zo’n 1,1 miljard beelden die Meta uit zijn eigen databases van Facebook- en Instagram-postjes haalde, zo blijkt uit rapporten van Meta zelf.

In samenwerking met Data News

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!