Redactie - 08 december 2023

Vernieuwde storagesystemen van Dell ondersteunen AI en GenAI-initiatieven

Dell Technologies introduceert vernieuwde storagesystemen voor bedrijfsdata en certificatie voor de NVIDIA DGX SuperPOD-infrastructuur. Het ondersteunt hiermee de AI- en generatieve AI (GenAI)-initiatieven.

Vernieuwde storagesystemen van Dell ondersteunen AI en GenAI-initiatieven image

"High-performance storagesystemen zijn cruciaal voor het succes van AI- en Generative AI-initiatieven", aldus Arthur Lewis, President, Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. "Klanten rekenen op ons om de lat steeds hoger te leggen op het vlak van datastorage-innovatie. Dit omvat onder meer het wegnemen van knelpunten rondom datatoegang, die de verwerkingssnelheid en schaalbaarheid van rekenintensieve toepassingen beperken. Wij voorzien in die behoeften door snelle, efficiënte en beveiligde toegang tot data te bieden en zo een wereld van AI- en GenAI-mogelijkheden te openen voor onze klanten."

AI- en GenAI-prestaties versterken

De vernieuwde Dell PowerScale-systemen spelen in op de toenemende vraag bij klanten naar betere AI- en GenAI-prestaties. Met de vernieuwde PowerScale OneFS-software hebben organisaties nu toegang tot snellere voorbereiding, training, fine-tuning en inferencing van AI-modellen. De nieuwe PowerScale all-flash storagesystemen, gebaseerd op de nieuwste generatie Dell PowerEdge-servers, zijn tot 2x sneller voor het streamen van reads en writes.

"Om de 17 minuten voeren wij een technische wijziging door. Die snelheid is alleen haalbaar met een krachtige IT-infrastructuur die al onze processen ondersteunt", aldus Dan Keyworth, Director of Business Technology, McLaren Racing. "Dell PowerScale biedt ons de nodige architectuur voor geavanceerde AI-toepassingen, waarbij we high-performance storage kunnen combineren met uitgebreide rekencapaciteit en zo een succesformule creëren."

Smart scale-out-mogelijkheden

PowerScale biedt een nieuwe smart scale-out-mogelijkheid om de prestaties van afzonderlijke nodes te verbeteren voor een beter GPU-gebruik, wat leidt tot een snellere storageverwerking voor AI-training, checkpointing en inferencing.

"Bij het ontwikkelen van oplossingen voor bestands- en objectopslag blijft Dell de klanten centraal stellen. Zo kunnen die hun infrastructuur moderniseren met een ‘AI-ready’ basis voor de meest intensieve workloads (zoals Generative AI)", aldus Scott Sinclair, Practice Director, Enterprise Strategy Group. "Met de nieuwste prestatieverbeteringen van PowerScale kunnen klanten beter AI-modellen trainen en fine-tunen. Zo kunnen ze betere bedrijfsbeslissingen nemen op basis van hun data, waar die zich ook bevindt en met een hogere snelheid en precisie."

Gecertificeerd voor NVIDIA DGX SuperPOD

Door Dell’s samenwerking met NVIDIA krijgen klanten toegang tot snellere en efficiëntere AI-storage via een gecertificeerde combinatie van NVIDIA DGX-systemen, Dell PowerScale-storagesystemen en NVIDIA Quantum-2 InfiniBand- en Spectrum Ethernet-netwerken. Dell verwacht dat de oplossing de eerste ethernet-storageoplossing zal zijn met certificatie voor NVIDIA DGX SuperPOD.

NVIDIA DGX SuperPOD is de kant-en-klare datacenter AI-infrastructuuroplossing van NVIDIA. NVIDIA DGX SuperPOD omvat het NVIDIA AI Enterprise-softwareplatform om een full-stack, beveiligde en stabiele AI-supercomputingoplossing te bieden.

Synergie tussen AI en data

Bijna 87% van de organisaties hanteert multi-cloudstrategieën. Dell biedt klanten de vrijheid om data te verwerken waar dat het meest zinvol is – on-premise, in de edge of in public clouds.

Dell APEX File Storage voor Microsoft Azure is de nieuwste toevoeging aan de Dell APEX Storage for Public Cloud-portfolio. Hiermee wil Dell klanten de zekerheid bieden dat prestatie-intensieve AI- en machine learning-toepassingen zoals Azure OpenAI Service en Azure AI Vision naar behoren werken.

Cloud-native AI- en GenAI-workflows toepassing op data

Dell APEX File Storage in AWS en Azure helpt klanten om cloud-native AI- en GenAI-workflows toe te passen op data in public clouds of on-premise, met betere toegang tot data en verbeterde dataverplaatsing. Door Dell’s samenwerking met Databricks kunnen klanten bijvoorbeeld kiezen uit verschillende large language models (LLM's) en bibliotheken van Databricks MosaicML gebruiken om een basismodel te hertrainen met eigen data opgeslagen in Dell APEX File Storage, wat flexibiliteit biedt in multicloudomgevingen.

De samenwerking met Databricks past bij de samenwerkingen die Dell aangaat met het oog op ecosystemen voor datamanagement, om klanten te helpen hun AI- en analyse-initiatieven te versnellen. Bovendien kunnen klanten met Dell’s geplande open, moderne data lakehouse inzichten halen uit data, waar die zich ook bevindt, dankzij de integratie van de analysesoftware van Starburst in Dell PowerEdge-servers en de bestand- en objectstoragesystemen Dell PowerScale, Dell ECS en Dell ObjectScale.

Beschikbaarheid

  • De Dell PowerScale OneFS-verbeteringen zijn deze maand wereldwijd beschikbaar.
  • De next-generation all-flash Dell PowerScale-systemen en de nieuwe smart scale-out-functie zijn wereldwijd beschikbaar in de eerste helft van 2024.
  • Dell PowerScale doorloopt momenteel het certificatieproces voor NVIDIA DGX SuperPOD en de certificatie wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2024.
  • Dell APEX for File Storage voor Microsoft Azure zijn wereldwijd beschikbaar in de eerste helft van 2024.
  • De integratie van Dell APEX for File Storage in Databricks en MosaicML is vanaf vandaag beschikbaar in AWS en is in de eerste helft van 2024 beschikbaar in Microsoft Azure.
  • De Dell open, moderne data lakehouse-oplossing is wereldwijd beschikbaar in de eerste helft van 2024.
Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!