Jeroen Bordewijk - 11 december 2023

Cloud Service Provider of the Year 2023: breng uw stem uit!

De Dutch IT Channel Award voor Cloud Service Provider of the Year is er eentje om in te lijsten. Welke echte cloudpartij deed van zich spreken in 2023 en gaat op 14 maart 2024 met de eer strijken?

Cloud Service Provider of the Year 2023: breng uw stem uit! image

Welke Cloud Service Provider maakte indruk in 2023? Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen

De genomineerden in deze categorie zijn:

BPSOLUTIONS was in 2023 volgens onafhankelijk marktonderzoek de hoogst gewaardeerde cloud & managed service provider van Nederland. Het bedrijf uit Utrecht groeit nog altijd stevig door, in 2023 met liefst 20 procent. De lijst met klanten is dan ook indrukwekkend, met namen als de Rabobank, de Belastingdienst en verschillende (grote) ziekenhuizen en gemeenten. BPSOLUTIONS beschikt over een hybride cloudplatform, verdeeld over verschillende datacenters van Digital Realty in Nederland en België, dat direct verbonden is met de hyperscalers Microsoft Azure en AWS. De CSP is voor de vijfde keer op rij genomineerd voor deze award, won de prijs in 2020 en kreeg een eervolle vermelding in 2019.

Leaseweb is met 25 jaar ervaring in de cloud een bekend gezicht. De hosting provider is zich in 2023 nóg prominenter gaan profileren in de cloud. Logisch, want juist de cloud drijft innovaties aan, vinden ze in Amsterdam. Leaseweb heeft de kracht en de capaciteiten om klanten hun eigen, unieke virtuele infrastructuur te laten opbouwen, die zij nodig hebben voor hún specifieke toepassingen. Om de impact van cloud computing op het milieu te verminderen haalde Leaseweb in 2023 de certificering van het Climate Neutral Data Centre Pact (CNDCP). De hosting provider neemt duurzaamheidsnormen zeer serieus en de datacenters van Leaseweb voldoen aan strenge branchenormen voor energie-efficiëntie, recycling en duurzaamheid.

Simac en IBM Nederland zijn samen genomineerd vanwege de oplossing Simac Cloud|Power. Simac verbetert bedrijfsprocessen bij (middel)grote organisaties door ze te voorzien van hoogwaardige (cloud)technologieën. Het familiebedrijf uit de regio Eindhoven heeft een rijke historie en trekt al een tijdje de aandacht met deze private cloudoplossing voor zware dataprocessen, die garant staat voor snelle rekenkracht, krachtige dataverwerking, een hoge betrouwbaarheid en een extreem hoge beschikbaarheid. Vooral organisaties die werken met zwaardere applicaties en veel data, zoals logistieke bedrijven en zorginstellingen, profiteren van Simac Cloud|Power, dat is gebaseerd op de hoogwaardige technologie van IBM Power.

Uniserver is een Nederlands cloudplatform voor ondernemingen die hun bedrijfsvoering willen 'revolutioneren'. Al sinds de eeuwwisseling belooft deze cloud hostingorganisatie, inmiddels een van de grootste van Nederland, voor hun klanten een 'winnende cloud partner' te zijn. De toewijding aan cloud services is dan ook ongeëvenaard, vinden ze in Alkmaar. Is een IT-infrastructuur niet je core business maar een 'commodity', koop deze dan in bij een organisatie die wél gespecialiseerd is, en dat geldt ook voor een infrastructuur als clouddienst: een Infastructure-as-a-Service (IaaS). Uniserver heeft een bewezen staat van dienst met betrouwbare en innovatieve oplossingen, en wil de kwaliteitsnormen voor CSP's voortdurend verhogen.

Xebia is een organisatie uit Amsterdam die hoogwaardige consultancy levert, innovatieve tools ontwikkelt en mensen traint die willen (blijven) groeien met IT. Met een wereldwijd netwerk van vijfduizend 'toonaangevende experts' of zelfs 'goeroes', onderverdeeld in 'chapters' als Agile, DevOps, Data & AI, Cloud en Software, levert Xebia baanbrekende technologieën en consulting, vooral aan bedrijven die digitaal willen transformeren en meer uit de cloud willen halen. Xebia begon in 2001 als Java-bedrijf, maar is inmiddels uitgegroeid tot een full-service digitaal adviesbureau. Xebia helpt digitale uitdagingen te overwinnen, innovatie te omarmen, nieuwe technologieën in te voeren en nieuwe bedrijfsmodellen te implementeren.

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen !

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!