Witold Kepinski - 12 december 2023

Oracle boekt iets minder omzet dan was verwacht

Oracle heeft de resultaten over het tweede kwartaal van 2024 bekendgemaakt. De totale kwartaalopbrengsten stegen met 5% op jaarbasis in USD en met 4% in constante valuta tot 12,9 miljard dollar. Dat is minder dan de 13,05 miljard dollar die analisten hadden verwacht. De nettowinst bedroeg 2,5 miljard dollar.

Oracle boekt iets minder omzet dan was verwacht image

De inkomsten uit clouddiensten en licentieondersteuning stegen met 12% in USD en met 11% in constante valuta tot 9,6 miljard dollar. De opbrengsten uit cloudlicenties en licenties op locatie daalden met 18% in USD en met 19% in constante valuta tot 1,2 miljard dollar. 

“De vraag naar onze cloudinfrastructuur- en generatieve AI-diensten neemt astronomisch toe”, zegt Safra Catz, CEO van Oracle. “Als maatstaf voor die vraag steeg de totale Remaining Performance Obligations (RPO) van Oracle naar ruim 65 miljard dollar, wat meer is dan de jaarlijkse omzet. Onze cloudbedrijven hebben nu een jaarlijkse omzet van bijna 20 miljard dollar, en de vraag naar clouddiensten blijft op ongekende niveaus groeien. De zaken gaan goed en worden steeds beter.”

“Oracle is bezig met het uitbreiden van 66 van onze bestaande clouddatacenters – en het bouwen van 100 nieuwe clouddatacenters – om aan de groeiende vraag te voldoen”, aldus Larry Ellison, voorzitter en CTO van Oracle. “We kunnen onze nieuwe datacenters zeer snel bouwen en goedkoop exploiteren, omdat ze allemaal in hoge mate geautomatiseerd zijn met identieke, krachtige RDMA-netwerken en dezelfde reeks autonome services. In de komende paar maanden zetten we twintig nieuwe Oracle-clouddatacenters in werking die zijn ondergebracht bij en verbonden zijn met Microsoft Azure. Tegelijkertijd bouwen we tientallen nieuwe datacenters in landen over de hele wereld.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!