Wouter Hoeffnagel - 16 december 2023

Extreme Networks ondersteunt partners via Ignite-partnerprogramma

Extreme Networks lanceert het vernieuwde Ignite-partnerprogramma. Nieuw is onder meer het incentiveprogramma Ignite Rewards, dat partners beloont op basis van punten.

Extreme Networks ondersteunt partners via Ignite-partnerprogramma image

In de samenwerking met partners legt Extreme de nadruk op vier kernpunten: toon je waarde, onderscheid je van de concurrentie, vereenvoudig je sales, en zorg voor een snellere groei en hogere omzet. Het wil partners via het vernieuwde Ignite-programma ondersteunen bij het verbeteren van hun resultaten. Het programma biedt onder meer toegang tot vereenvoudigde kortingen, trainingen op het gebied van sales en implementatie, evenals nieuwe programmavereisten.

Extreme Partner Demand Center (PDC)

Onder meer de kanaalmarketinghub ‘Partner Demand Center’ is vernieuwd, en zorgt zo voor een snellere go to market, meer vraag en grotere merkbekendheid. Extreme Partner Demand Center helpt partners meer nieuwe netto-omzet te realiseren dankzij onder meer een intuïtievere user interface en ervaring (UI/UX), vertalingen van campagnes in 130 talen, populaire Extreme Did Your Know-video’s die zij eenvoudig kunnen co-branden en aanpassen met logo, bedrijfsnaam en zelfs het opnemen van een korte intro en outro.

Ook zijn professioneel geschreven, kant-en-klare campagnes beschikbaar die binnen enkele minuten in de app kunnen worden gedownload om de time-to-market te verkorten. Het PDC biedt partners 24/5 live chat en telefonische support.

Business Development Representative (BDR) Program

Extreme breidt tevens het programma Business Development Representative (BDR) uit. Zo krijgen partners de marketingtools zodat ze zoveel mogelijk leads genereren voor een goed gevulde pijplijn. Dit programma is nu beschikbaar voor geselecteerde partners en wordt gefaseerd verder uitgebreid.

Extreme Professional Skills Analysis Tool and Accelerated Certification

Extreme vernieuwt zijn programma van technische trainingen en certificeringen, en helpt partners zo met het bereiken van een hoger competentieniveau. Met de Extreme Professional Certification Skills Analysis Tool kunnen ervaren ingenieurs hun technische kennisniveau evalueren en bepalen of ze klaar zijn voor het examen voor de Extreme Certified Professional-certificering. De tool bevat alle technische competentiegebieden van installatie, beheer, geavanceerde configuratie en troubleshooting. Na voltooiing ontvangen ingenieurs een persoonlijke aanbeveling zodat ze de stappen kunnen nemen richting Extreme Certified Professionals in de gekozen technologie. De Extreme Skills Analysis Tool is gratis en vanaf half november beschikbaar in de ExtremeDojo.

De Extreme Professional Accelerated Certification is bedoeld voor ervaren IT-specialisten die snel hun professionele certificering willen behalen. Dat kan via een tweedaagse online training met een instructeur waarin geavanceerde configuratie, beheer en troubleshooting beknopt en intensief worden behandeld. Voor deelname moeten engineers eerst de Skills Analysis voltooien. Cursusdata worden bekendgemaakt in de ExtremeDojo.

Meer partnerspecialisaties

Ook voegt Extreme Networks meer partnerspecialisaties toe aan het programma. Met Extreme’s Partner Specializations kunnen partners zich onderscheiden van andere aanbieders, en behalen ze voordelen waarmee ze zorgen voor meer vraag en een betere pijplijn. Naast de badges gericht op branches, diensten en DEI-specialisatie heeft Extreme een specialisatie voor duurzaamheid toegevoegd zodat partners hun toewijding aan duurzaam laten zien.

Het nieuwe partnerprogramma biedt ook het Ignite Rewards Program, een individuele aanpak waarmee medewerkers van partnerorganisaties zich kunnen identificeren en beloningen verdienen op basis van relevante voltooide activiteiten in het programma. Ze kunnen ook deelnemen aan forums waar ze vragen kunnen stellen aan de community en hun kennis kunnen delen.

Eenvoudigere selfservice en demo’s

Extreme introduceert ook vernieuwde selfservice in accountbeheer en een nieuw dashboard voor activering in de cloud zodat partners de abonnementen en het gebruik van klanten nauwkeuriger kunnen volgen.

One Network, One Cloud, One Extreme

Partners van Extreme Networks ondersteunt partners samen te werken met klanten bij het oplossen van complexe bedrijfsproblemen via de strategie One Network, One Cloud, One Extreme. Deelnemers hebben toegang tot Business Opportunity Builder (BOB) Kits. Dit zijn draagbare ‘netwerk-in-een-box’-demokits die op locaties kunnen worden geïnstalleerd en zijn uitgerust met drie switches, twee SD-WAN-appliances, twee 5G-hotspots en één access point.

Alle hardware is met elkaar verbonden met Extreme Fabric, zodat partners direct de core-oplossingen van Extreme kunnen installeren en demonstreren. Ook kunnen ze specifieke gebruiksscenario’s aan potentiële klanten laten zien.

Partners hebben volgens Joe Vitalone, Chief Revenue Officer van Extreme Networks, meer nodig dan stapels productinformatie en trainingen over technische specificaties. “Partners hebben behoefte aan materialen waarmee ze hun specifieke sterke punten en skills benadrukken, in nieuwe markten groeien en nieuwe klanten binnenhalen. Het Extreme Ignite Partner Program is ontwikkeld om precies te doen wat de naam zegt: zorgen voor vuur binnen onze partnergemeenschap, zodat partners een warmere relatie met klanten opbouwen. Wij ondersteunen ze met tools en trainingen die ze nodig hebben om hun klanten te helpen succesvol te zijn. Zo maken ze het netwerk tot een strategische asset voor organisaties.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!