Redactie - 16 december 2023

Voormalig Wirecard COO Jan Marsalek is een spion voor Rusland

Voormalig Wirecard COO Jan Marsalek is een spion voor Rusland zo meldt de Wall Street Journal. Het Duitse betalingsbedrijf Wirecard ging in 2020 failliet en Marsalek verblijft mogelijk in Rusland en hij reist naar het Midden/Oosten zoals Dubai.

Voormalig Wirecard COO Jan Marsalek is een spion voor Rusland image

Het Wirecard-schandaal was een reeks corrupte zakelijke praktijken en frauduleuze financiële rapportage die leidden tot de insolventie van Wirecard, een betalingsverwerker en financiële dienstverlener met hoofdkantoor in München, Duitsland. Het bedrijf maakte deel uit van de DAX-index.

Chief Operating Officer Jan Marsalek zou na de ondergang met een privéjet vanuit Oostenrijk naar Wit-Rusland zijn gevolgem. Daar werd hij per auto naar Moskou gebracht, waar hij onder een valse naam een ​​Russisch paspoort kreeg.

Westerse inlichtingen- en veiligheidsfunctionarissen zeggen nu dat ze tot de verontrustende conclusie zijn gekomen dat Marsalek waarschijnlijk al bijna tien jaar een Russische agent was.

Marsalek zou ook hulp verleend aan de huurlingenorganisatie van Jevgeni Prigozjin, de onlangs overleden Russische krijgsheer, en is nu betrokken bij de aanpassingvan zijn zakenimperium in Afrika namens Russische functionarissen vanuit zijn woonplaats in Dubai.

Lees meer hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!