Witold Kepinski - 19 december 2023

TD Synnex wordt distributeur DraftSight van Dassault Systèmes

Datech, de gespecialiseerde ontwerpsoftwaredivisie van TD SYNNEX, is aangesteld als distributeur voor DraftSight van Dassault Systèmes, een ontwerp- en tekensoftwareoplossing, in de regio's Noord-Amerika en Europa.

TD Synnex wordt distributeur DraftSight van Dassault Systèmes image

Datech, de gespecialiseerde ontwerpsoftwaredivisie van TD SYNNEX, is aangesteld als distributeur voor DraftSight van Dassault Systèmes, een ontwerp- en tekensoftwareoplossing, in de regio's Noord-Amerika en Europa.

DraftSight van Dassault Systèmes biedt een complete set bewerkings-, ontwerp- en automatiseringstools voor de essentiële 2D- en 3D CAD-ontwerp- en tekenbehoeften van architecten, ingenieurs, ontwerpprofessionals, studenten en makers. Deze omvatten compatibiliteit met industriestandaard bestandsformaten, een vertrouwde gebruikersinterface, flexibele licentieopties en interoperabiliteit met de CATIA- en SOLIDWORKS-applicaties van Dassault Systèmes.

Jaap Smit, vice-president, Datech, Global, TD SYNNEX, zei: “We zijn verheugd om het bereik van DraftSight aanzienlijk uit te breiden naar onze partnergemeenschappen in Noord-Amerika en Europa. We kijken ernaar uit om het brede potentieel van hun oplossingen te introduceren in de productie-, architectuur- en constructie-, machinebouw- en auto-industrie. De overeenkomst markeert ook een belangrijke stap in de diversificatiestrategie van Datech, waardoor ons portfolio van gespecialiseerde ontwerpoplossingen verder wordt versterkt.

“Datech's diepgaande sectorexpertise en distributie-ecosysteem bieden ons een aanzienlijk bereik in partnernetwerken, waardoor we effectief kunnen inspelen op ontwerpgerichte partnervereisten en groeimogelijkheden. Daarnaast zullen we onze ervaring en expertise inzetten bij het onboarden van nieuwe partners, waardoor de waarde en kansen van de oplossingen van DraftSight naar een breder publiek van evenementen worden gebracht”, voegde Smit eraan toe.

Naast het voldoen aan de behoeften van het gevestigde kanaal, biedt Datech digitale distributie, geautomatiseerde diensten en platforms die partners ondersteunen op hun digitale transformatietraject, waardoor partners datagestuurde inzichten via de dashboards en de toepassing van de FLAER-methodologie voor de verkooplevenscyclus (find, land, adopt, expand, renew). TD SYNNEX Datech en Dassault Systèmes zullen samenwerken om zich te richten op belangrijke wereldwijde markten met groeipotentieel, zoals productie, bouw, detailhandel, horeca, nutsvoorzieningen, transport, mijnbouw, financiën, telecom, onderwijs, media , overheid en onroerend goed.

Andreas Kulik, senior directeur, Global DraftSight Business Development & GTM Strategy bij Dassault Systèmes zei: “Onze samenwerking met TD SYNNEX om de beschikbaarheid van DraftSight uit te breiden ondersteunt de groeiende behoefte aan betaalbare en best-in-class 2D- en 3D CAD-ontwerp- en tekenoplossingen. DraftSight is een toonaangevende CAD-softwareoplossing voor samenwerking en een integraal onderdeel van ons portfolio. DraftSight gecombineerd met ons 3DEXPERIENCE-platform levert een cloudgebaseerde omgeving voor tekensamenwerking en gegevensbeheer die mensen, gegevens, ideeën en oplossingen verbindt en die wereldwijd de voorkeur heeft van productie- en AEC-professionals.

John Kitchingman SVP Global Customer Engagement, Dassault Systèmes, voegde hieraan toe: “Ik ben absoluut blij met deze nieuwe overeenkomst met TD SYNNEX. We hebben een gemeenschappelijke ambitie, goed gedefinieerde doelstellingen, een geweldige samenwerking en een duidelijk plan dat ons gezamenlijke succes op de lange termijn stimuleert. Het wereldwijde bereik, het schaalvermogen en de technische expertise van TD SYNNEX maken hen tot een ideale partner voor ons.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!