Redactie - 22 december 2023

Visma lijft Accountants Academy in

Softwarebedrijf Visma neemt het Belgische Accountants Academy over. Het Gentse bedrijf biedt een online leeromgeving waarin professionals plaats- en tijdonafhankelijk opleidingen kunnen volgen zonder zich te hoeven verplaatsen.

Visma lijft Accountants Academy in image

Accountants Academy is in maart 2020 opgericht en noemt zichzelf ‘de Netflix voor accountants’. Net als bij Netflix mogen gebruikers voor een vaste prijs onbeperkt gebruik maken van alles wat het Learning Management System (LMS) platform te bieden heeft. Onder de vleugels van Visma verandert er vooralsnog niets aan het bedrijf: alle werknemers – 3 extern en 3 intern – blijven aan boord inclusief CEO en oprichter Cédric Vercamer. Accountants Academy telt naar eigen zeggen meer dan 500 klanten – dat zijn dan accountantskantoren. In totaal goed voor ruim 5.000 gebruikers op het platform.

De jongste jaarrekening (boekjaar 2022) van Accountants Academy vermeldt geen omzetcijfer maar wel een brutomarge van afgerond een half miljoen euro. De Visma-groep heeft overigens al enkele andere LMS-systemen in huis, zoals Raet en Plusport in Nederland. In België zijn Yuki, AdminPulse, Teamleader en Silverfin enkele bekende producten binnen de Visma-groep.

In samenwekring met Data News

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!