Wouter Hoeffnagel - 28 december 2023

ITQ lijft CAM IT Solutions in

ITQ neemt CAM IT Solutions (CAM) over. CAM was onderdeel van KPN Health en is in Nederland verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het dagelijks beheer van de IT-platformen bij een groot aantal ziekenhuizen. Het bedrijf levert onder meer software defined datacenters, een op healthcare toegeruste digitale werkplek, applicatie management en securitydiensten aan haar klanten.

ITQ lijft CAM IT Solutions in image

ITQ beschikt over alle VMware competenties en diepgaande kennis van gerelateerde technologie zoals Microsoft, Google, AWS, HashiCorp en NVIDIA. ITQ richt zich van origine op consultancy services en investeerde de afgelopen jaren in managed services voor haar klanten. CAM richt zich op managed services en heeft VMware technologie als een belangrijke basis voor de managed dienstverlening. De combinatie van de twee partijen

Van advies en consultancy tot services

"We hebben een brede aanpak in het ondersteunen van onze klanten door strategische adviezen, consulting services en MSP-diensten. De diensten die CAM biedt aan haar klanten passen als gegoten in onze MSP-dienstverlening, wat een belangrijk onderdeel is van onze strategie", zegt Robert Hellings, CEO bij ITQ. "De omvang van CAM in combinatie met het ondernemerschap en de consultancy kracht van ITQ, geeft een mooie basis om samen onze managed dienstverlening te versterken en nieuwe klanten te verwelkomen. Dit betekent dat de huidige CAM proposities een prominente rol zullen krijgen in onze bestaande organisatie en verwelkomen we de CAM medewerkers in ons midden."

Hellen Jukkema, CEO bij CAM: "Zowel CAM als ITQ zijn sterk vertegenwoordigd in de gezondheidszorg, met name binnen ziekenhuizen. Nu we onze krachten bundelen worden de diensten versterkt en wordt het voor klanten nog aantrekkelijker om de zorg voor werkplekken uit te besteden. Door professional services toe te voegen aan onze dienstverlening vergroten we de waarde voor onze klanten. De kwaliteit van onze dienstverlening gaat hierdoor nog een stap omhoog".

ITQ verwacht de overname in januari 2024 te hebben afgerond.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!