Witold Kepinski - 27 december 2023

Pieter Lacroix is nu Managing Director Leaseweb Nederland

Leaseweb Global, een leverancier van cloudservices en Infrastructure as a Service (IaaS), heeft vandaag bekendgemaakt dat Peter Lacroix de functie van Managing Director Nederland op zich neemt. Lacroix wordt verantwoordelijk voor de activiteiten van Leaseweb in Nederland en zal zich concentreren op de ontwikkeling van het cloudportfolio.

Pieter Lacroix is nu Managing Director Leaseweb Nederland image

Lacroix brengt voor zijn nieuwe functie meer dan 25 jaar ervaring in de technologiesector mee. Nadat hij zijn carrière in de telecomsector was begonnen, stapte Lacroix over naar cybersecurity, waar hij meer dan tien jaar bij Sophos werkte, uiteindelijk als Managing Director voor de Benelux. Daarna verhuisde hij naar Sogeti, waar hij verantwoordelijk was voor het leiden van de Security divisie. Meer recent was Lacroix als General Manager verantwoordelijk voor de groeistrategie, zakelijke ontwikkeling en operationele activiteiten bij de cloudleverancier Codit.

Met zijn uitgebreide ervaring en kwalificaties, waaronder een dubbele Executive MBA-graad van TIAS Business School en Bradford University (VK), zal Lacroix goed voorbereid zijn om toezicht te houden op de groei en winstgevendheid van Leaseweb Nederland. Lacroix zal verantwoordelijk zijn voor een team van 150 professionals en alle activiteiten beheren, van verkoop tot levering en klantenservice.

“Het is een geweldig moment om bij Leaseweb aan de slag te gaan” vertelde Lacroix. Het bedrijf heeft nog maar pas zijn profilering veranderd van hostingprovider tot cloudprovider, en als lid van Gaia-X AISBL (de European branchevereniging voor Data & Cloud) helpt Leaseweb om de toekomst van de cloud wereldwijd vorm te geven. De cloudaanname blijft steeds versnellen, en ik heb ontzettend veel zin om als onderdeel van het team van Leaseweb organisaties te helpen om hun IT-omgevingen te versterken”.

Con Zwinkels, CEO van Leaseweb Global: “Leaseweb is opgericht in Nederland en ons hoofdkwartier staat ook hier, dus Nederland is centraal in alles wat we doen. Het was ontzettend belangrijk voor ons om de juiste persoon te vinden om onze Nederlandse tak te leiden, en Pieters uitgebreide ervaring zal in de toekomst veel waarde toevoegen voor het bedrijf. Hij heeft een sterke carrière in de technologiesector en heeft zich bewezen als een uitstekende leider, met geweldige verkoopvaardigheden. We zijn erg blij dat Pieter ons team komt versterken en kijken uit naar het verdere succes van Leaseweb in Nederland“.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!