Witold Kepinski - 09 januari 2024

Stem op de Networking Innovator of the Year!

Een categorie voor de echte techneuten: Networking Innovator of the Year. Vorig jaar werd deze Dutch IT Channel Award gewonnen door Juniper Networks, de jaargangen ervoor door eveneens grote namen als NETGEAR, Cisco, VMware en HPE.

Stem op de Networking Innovator of the Year! image

Wie wordt Networking Innovator of the Year 2023? Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen

De genomineerden in deze categorie zijn:

Simac is de officiële IT-partner van betaald voetbalclub PSV uit Eindhoven. Om fans in het Philips Stadion een (nog) betere en meer enerverende ervaring te geven, integreerde het familiebedrijf uit Veldhoven met de geavanceerde netwerktechnologieën van Cisco een nieuwe 'state-of-the-art' IT-infrastructuur. PSV wil klaar zijn voor het 'stadion van de toekomst', waarin supporters bijvoorbeeld realtime statistieken kunnen raadplegen, snel hoogtepunten kunnen terugzien en mobiel bestellingen kunnen doen. Dankzij Simac WaaS (Wifi-as-a-Service), een nieuwe glasvezelring en nieuwe bekabelingen en access points, hebben stadionbezoekers overal in het stadion gegarandeerd een veilig en betrouwbaar wifi-netwerk. Cisco won deze award in 2016 en 2017.

VolkerWessels Telecom-dochter Connect ontwikkelde een zero-trust en zero-touch oplossing voor bouwplaatsen of andere tijdelijke locaties die betrouwbare, stabiele breedbandconnectiviteit nodig hebben. Op bouwplaatsen wordt steeds meer gewerkt met sensoren, om gereedschappen of bouwmaterialen te lokaliseren, maar ook om bijvoorbeeld het droogproces van beton te monitoren. De oplossing van Connect, aangeboden als dienst, werkt op basis van een draadloze WAN-oplossing van Cradlepoint, onderdeel van de Zweedse telecomfabrikant Ericsson. Alle data wordt bijeengebracht via het platform Juniper Mist en is voor klanten inzichtelijk via een door Connect ontwikkelde app. De oplossing maakt bouwplaatsen veiliger, verbetert de logistiek en beschermt tegen diefstal.

HPE Aruba Networking viel in 2023 op met Aruba Central, een krachtige, cloudbeheerde netwerkoplossing die het beheer van bedrade en draadloze LAN's, WAN's en VPN's verenigt en daardoor makkelijker maakt. De dochteronderneming van HPE, vroeger bekend als Aruba Networks, heeft met de oplossing een geconcentreerde beheer- en orkestratieconsole voor het platform Aruba ESP (Edge Services Platform). Netwerkexploitanten beschikken zo over één controlepunt, geschikt voor bijvoorbeeld een campus of datacenter. Aruba Central maximaliseert de productiviteit en stroomlijnt activiteiten met een moderne, intuïtieve en door AI aangedreven gebruikservaring. Het Amerikaanse bedrijf kreeg in 2020 een eervolle vermelding in deze categorie.

Juniper Networks heeft met Cloud Metro een succesvolle oplossing voor eenvoudig en duurzaam netwerkbeheer. Als dé plek waar connectiviteit, edge cloud hosting en servicebeleving samenkomen, hebben metronetwerken volgens Juniper een enorm groeipotentieel. Maar omdat traditionele metronetwerken de verwachte toename van het netwerkverkeer niet aan kunnen, transformeerde de Amerikaanse fabrikant de 'retro-metro' infrastructuren van klanten naar dit nieuwe, cloudgebaseerde en AI-gestuurde portfolio met zero-trust beveiliging. Cloud Metro, volgens marktonderzoeker ACG Research het meest duurzame platform in de sector, heeft 400G-mogelijkheden en het stroomverbruik is 61 tot 77 procent lager dan bij traditionele netwerken.

NETGEAR scoorde ook in 2023 met de productlijn Pro AV Switch, oplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor AV over IP en die de producent levert met kant-en-klare ondersteuning voor iedere AV-netwerkoplossing. Het is dan ook de missie van de Amerikaanse fabrikant om netwerkapparatuur te leveren met een ongeëvenaard gebruiksgemak, en om altijd alle mogelijke IT-drempels voor de AV-markt weg te nemen, onder meer met 24/7/365 ondersteuning en een heel compleet trainingsaanbod. NETGEAR, in Nederland gevestigd in Zoetermeer, was in 2015 de allereerste winnaar van de Dutch IT Channel Award in deze categorie. Behalve in 2018 hoorde het technologiebedrijf altijd bij de genomineerden.

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen !

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!