Witold Kepinski - 08 januari 2024

HeadFirst Group stelt MSP frontman Arco Elsman aan

Arco Elsman is door HR tech dienstverlener HeadFirst Group aangesteld als managing director MSP services. Daarmee krijgt hij de eindverantwoordelijkheid voor het succes van Staffing Management Services en ProUnity, de twee internationale Managed Service Providers van HeadFirst Group. “De MSP-markt is rijp voor innovatie en internationale expansie, en met Arco zijn we uitstekend gepositioneerd om onze dienstverlening in momenteel 15 landen verder te versterken en onze grenzen te verleggen”, aldus Marion van Happen, CEO HeadFirst Group.

HeadFirst Group stelt MSP frontman Arco Elsman aan image

MSP-dienstverlening staat wereldwijd bekend als een vooruitstrevende en efficiënte strategie waarbij organisaties hun inhuurprocessen uitbesteden naar met externe experts, de MSP’s. Elsman brengt ruim twintig jaar aan kennis en ervaring in de branche van outsourced HR services mee, waaronder MSP en Recruitment Process Outsourcing (RPO). Zijn indrukwekkende loopbaan omvat leiderschapsrollen bij vooraanstaande organisaties zoals Yacht, waar hij de positie van operationeel directeur bekleedde, Twago, als managing director van de freelancemarktplaats en talentpool, en droeg hij tot eind 2023 Europese verantwoordelijkheid bij Randstad RiseSmart.

Met die frisse blik is hij nu duidelijk klaar voor zijn nieuwe uitdaging: “Ik was op zoek naar een organisatie waar klantgerichtheid, innovatief ondernemerschap en exponentiele groei centraal staan. Dit heb ik bij HeadFirst Group gevonden. Ik kijk ernaar uit mijn ervaring in de human capital markt in te zetten om – samen met het enthousiaste team - de volgende groeistap te zetten.”

Van Happen voegt toe: “Arco past perfect op deze positie om zijn empathie en klantgerichtheid, maar ook om zijn scherpzinnige talentmanagement en bewezen succes in internationalisering en het opschalen van HR techbedrijven. De eerste focus ligt op het succesvol bedienen van onze bestaande klanten, het toevoegen van grote opdrachtgevers aan ons portfolio en het organiseren van consultancy services. Vanuit deze basis zetten we onze ambitieuze internationaliseringsstrategie door.”

Wereldwijde speler
HeadFirst Group bevestigde onlangs de overeenstemming met Impellam Group over de overname van Impellam. Ze hebben de intentie hun krachten te bundelen tot een toonaangevende wereldwijde speler op het gebied van MSP- en talentmanagement. De combinatie, met meer dan € 7 miljard aan omzet (managed spend, in 2022), zal versnelde groeimogelijkheden mogelijk maken in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en APAC. De benoeming van Elsman als managing director MSP services sluit aan bij deze strategie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!