Witold Kepinski - 09 januari 2024

Momentum neemt Horizon Telecom over

Momentum, een wereldwijde aanbieder van managed services, kondigt de succesvolle afronding aan van de overname van Horizon Telecom, een in Nederland gevestigde wereldwijde leverancier van next-gen managed services. Deze overname verstevigt de ambitie van Momentum om een breed pakket van internationale telecommunicatie oplossingen wereld aan te bieden en haar positie in de telecomsector te verder versterken. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Momentum neemt Horizon Telecom over image

De toevoeging van Horizon Telecom versterkt Momentum’s portfolio van moderne werkplekdienstverlening voor internationaal opererende bedrijven. Zij worden ondersteund bij hun wereldwijde groei, doordat de combinatie nu een robuust migratieproces kunnen aanbieden voor Enterprise Voice, Microsoft Teams, SD-WAN en Managed Network Solutions. De toevoeging van Horizon Telecom biedt telefonie oplossingen in 72 landen en telefoonnummers in meer dan 150 landen. Dit maakt het mogelijk dat we Voice nu internationaal kunnen aanbieden, Global Voice.

“We zijn verheugd Horizon Telecom te verwelkomen in de Momentum-familie. Deze overname is een belangrijke mijlpaal voor ons, omdat hierdoor niet alleen onze internationale reikwijdte groeit, maar ook onze mogelijkheden vergroot worden om onze klanten wereldwijd unieke telecomoplossingen te bieden.”, zegt Todd Zittrouer, CEO van Momentum. “Samen zijn we goed gepositioneerd om te voldoen aan de dynamische behoeften van bedrijven in de hele wereld”.

Horizon Telecom markeert de zevende acquisitie van Momentum en dient als strategische uitvalsbasis voor de entree naar Europa. Het biedt Momentum een robuust platform voor de internationale expansie. De overname verstevigt de aanwezigheid van Momentum op de Europese markt en vergroot de ambitie om op wereldwijde schaal communicatieoplossingen van wereldklasse aan te bieden, aldus de twee partijen.

“We zijn blij dat we onze krachten nu bundelen met Momentum om ons internationale bereik te vergroten en klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Onze unieke passie om de beste klantervaring te bieden, door het enthousiaste Horizon Telecom team, blijft onverminderd onze kracht. Deze veelbelovende stap zal onze groei in Europa versnellen, gedreven door onze gezamenlijke waarden en ethos om de beste klantervaring te bieden”, zegt Melvin Jellesma, CEO en medeoprichter van Horizon Telecom. “Deze samenwerking markeert een cruciaal momentum voor Horizon Telecom, waardoor we onze wereldwijde expertise en innovatie kunnen combineren met Momentum en ervoor kunnen zorgen dat we voorop blijven lopen en de toon kunnen zetten voor de toekomst van telecomdienstverlening op wereldwijde schaal”, zegt Bert Kamper, CTO en medeoprichter van Horizon Telecom.

Jellesma en Kamper blijven aan bij het gecombineerde bedrijf om de Europese organisatie te leiden. Horizon Telecom blijft opereren onder de merknaam Horizon Telecom.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!