Wouter Hoeffnagel - 10 januari 2024

'Versleuteling van Apple's AirDrop gekraakt door Chinees bedrijf'

Een Chinees techbedrijf heeft de versleuteling van Apple's AirDrop-technologie gekraakt. Het bedrijf hielp de Chinese politie bij het opsporen van mensen die via AirDrop ongepaste content naast reizigers in de metro van Beijing stuurden.

'Versleuteling van Apple's AirDrop gekraakt door Chinees bedrijf' image

Dit meldt althans het Justitieel Bureau van Beijing in een verklaring. AirDrop is een technologie die het mogelijk maakt over korte afstanden content te versturen tussen iPhones. Gebruikers kunnen via de instellingen zelf bepalen wie hen via AirDrop content mag toesturen.

Ongepaste content

Het Justitieel Bureau meldt klachten te hebben ontvangen over ongepaste content die reizigers ontvingen. Met hulp van het bedrijf Wangshendongjian Technology stelt het Justitieel Bureau in staat te zijn geweest de telefoonnummers en e-mailadressen van betrokken gebruikers te hebben achterhaalt. Zo zijn naar verluid diverse verdachten geïdentificeerd. Details over de aard van de verspreide content deelt het Justitieel Bureau niet.

Al langer is er in China kritiek op de AirDrop-technologie van Apple. Zo zou de technologie ook een rol hebben gespeeld in demonstraties tegen de Chinese overheid die eind 2022 plaatsvonden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!