Witold Kepinski - 11 januari 2024

Citrix ontslaat deel werknemers in Cloud Software Group

De Cloud Software Group van Citrix, die ongeveer 12.000 mensen in dienst heeft, ontslaat meer mensen, waaronder die van zijn externe desktop-dochter Citrix. Dit meldt Citrix ceo Tom Krause.

Citrix ontslaat deel werknemers in Cloud Software Group image

"We hebben ongeveer 12 procent van het totale personeelsbestand van de Cloud Software Group ervan op de hoogte gebracht dat hun functies zijn geëlimineerd", zo bevestigde CEO Tom Krause op LinkedIn

"Voor veel van deze functies, namelijk in onze Operations-, Security- en IT-functies, werken we echter samen met partners die veel van deze personen opnieuw zullen inhuren om uitbestede diensten aan Cloud Software Group te blijven leveren."

Naar verluidt gaat het om 1000 mensen waarvan de helft hun baan zien veranderen in een outsourcingfunctie.

Hieronder het volledige bericht van Citrix ceo Tom Krause:

Als ik terugkijk op het eerste volledige jaar van Cloud Software Group, ben ik tevreden met onze vooruitgang en ben ik zeer optimistisch over onze toekomst. Onze focus op het toevoegen van waarde voor onze al lang bestaande klanten en tegelijkertijd het stimuleren van een veel hoger niveau van bedrijfsdiscipline en verantwoordelijkheid werpt zijn vruchten af: klantbehoud en financiële resultaten voor ons eerste fiscale jaar als Cloud Software Group komen eerder dan gepland binnen. 

Ik kijk ernaar uit om volgende maand de details van onze eerste fiscale jaarresultaten te rapporteren. Ik ben trots op de teamleden die de uitdaging hebben omarmd om de bedrijfsaanpak voor Citrix, TIBCO en de andere bedrijven in de portefeuille fundamenteel te veranderen. Nu we 2024 ingaan, kan mijn visie voor Cloud Software Group niet duidelijker zijn. We willen een gediversifieerd softwarebedrijf van meer dan $20 miljard opbouwen dat bedrijfskritische producten ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt die bedrijven over de hele wereld bedienen. In 2023 hebben we een grote stap voorwaarts gezet door het opzetten van ons door een business unit geleide bedrijfsmodel en een reeks bedrijfsfuncties die de basis van de Cloud Software Group vormen. 

We zijn nu in een positie om de strategische initiatieven van onze BU's te versnellen en tegelijkertijd de bedrijfsfuncties die de bedrijfsvoering van onze geweldige bedrijven ondersteunen, te versterken en te stroomlijnen. Hoewel 2023 een zeer succesvol jaar was waarin een enorme hoeveelheid vooruitgang is geboekt voor het bedrijf, zien we ook gebieden waar we verder kunnen veranderen en nog meer impact kunnen hebben in 2024. 

Ik wil namelijk dat we: 

• Onze interne processen blijven vereenvoudigen, programma's en systemen met meer gestroomlijnde en gecentraliseerde activiteiten. 

• Onze go-to-market-functies en -middelen beter afstemmen op de strategie van de bedrijfseenheden die zij ondersteunen.

• Onze productroadmaps verder richten op het investeren in de innovatie die het beste aansluit bij de behoeften van onze klanten. 

Maar verandering betekent vaak moeilijke beslissingen. Hoewel we een aantal bedrijfsonderdelen hebben waar onze plannen extra aanwervingen inhouden om onze doelen te ondersteunen, betekenen ze ook een pragmatische kijk op die plekken waar we eenvoudigweg minder of andere middelen nodig hebben. 

Als gevolg hiervan hebben we vandaag ongeveer 12% van het totale personeelsbestand van de Cloud Software Group ervan op de hoogte gebracht dat hun functies zijn geëlimineerd. Voor veel van deze functies, namelijk in onze Operations-, Beveiligings- en IT-functies, werken we echter samen met partners die veel van deze personen opnieuw zullen inhuren om uitbestede diensten aan Cloud Software Group te blijven leveren. Wij streven ernaar een basis te leggen voor duurzame waardecreatie voor onze klanten en partners. 

Aan degenen die hierdoor getroffen zijn: bedankt voor uw bijdragen in het eerste jaar van Cloud Software Group. Deze beslissingen worden nooit lichtvaardig genomen, maar zijn noodzakelijk om een ​​zo sterk mogelijke basis voor de toekomst te leggen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!