Jeroen Bordewijk - 17 januari 2024

Stem op de As a Service Innovator of the Year 2023!

PQR won vorig jaar de allereerste Dutch IT Channel Award in de categorie As-a-Service Innovator of the Year. Axians, C-Facts, KPS, Pure Storage en Veeam maken uit wie deze 'rustmakers in IT' uit Utrecht gaat opvolgen.

Stem op de As a Service Innovator of the Year 2023! image

Wie volgt PQR op als As-a-Service Innovator of the Year? Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen

De genomineerden in deze categorie zijn:

Axians Nederland ontwikkelde de afgelopen jaren succesvol een breed en innovatief portfolio van managed services en as-a-Service diensten. Door nagenoeg elke dienst om te zetten naar as-a-Service levert het internationale ICT-merk in de praktijk een soort 'Everything-as-a-Service'. Axians staat bekend om een sterk onderscheidend en vooruitstrevend aanbod van ICT-oplossingen, ondersteund door zo'n 1350 ervaren specialisten. Het is een 'abonnement op innovatie', waar klanten als het Rijksmuseum, het Gelre Ziekenhuis en de gemeente Utrecht over mee kunnen praten. Axians is dit jaar tevens genomineerd in de categorie Communications – Telecom Innovator of the Year en won in het verleden liefst vijf keer een Dutch IT Channel Award.

C-Facts heeft de oplossing voor een groeiend probleem: hoe weet een bedrijf wat het kwijt is aan (een toenemende aantal) cloudoplossingen? Bedrijven willen iedere investering in de cloud verzilveren, maar de kostenbeheersing van cloudomgevingen is lastig doordat niet altijd alle informatie beschikbaar of bruikbaar is; de grote public cloud providers presenteren en factureren kosten en gebruik bijvoorbeeld allemaal op hun eigen manier. Daarom heeft C-Facts een 'near realtime' multi-cloudoplossing voor cloud cost management, die het verbruik en de kosten van álle cloudpartijen weergeeft in één intuïtief dashboard. Het softwarebedrijf uit Hilversum, opgericht in 2019 en wereldwijd actief, debuteert dit jaar als genomineerde voor een Dutch IT Channel Award.

KPS helpt bedrijven digitaal transformeren. Zoals Kruidvat, waarvoor het IT-bedrijf uit Utrecht een nieuwe webshop bouwde met software van het Franse Mirakl. Om als merk uit te groeien tot een online oriëntatiepunt waar klanten hun zoektocht naar producten starten, wilde de drogisterijketen de webshop uitbreiden naar een echte 'marktplaats'. KPS slaagde erin op 30 oktober 2023 Kruidvat Marketplace te lanceren, een one-stop-shop waar vraag en aanbod samenkomen, en waarmee de winkelketen de succesvolle combinatie van fysieke winkel en online verkoop versterkte en het assortiment flink uitbreidde. Dankzij de expertise van KPS en de technologie van Mirakl kon de marktplaats volledig worden geïntegreerd in het bestaande IT-landschap van Kruidvat.

Pure Storage heeft met het abonnementsmodel Evergreen naar eigen zeggen het meest geavanceerde programma voor StaaS (Storage-as-a-Service) in de sector, met keuze uit meerdere service level agreements (SLA's). De toonaangevende internationale aanbieder van all-flash storage-oplossingen, in Nederland te vinden in Amsterdam, kent als geen ander de druk die organisaties ondervinden van exponentiële datagroei, stijgende energiekosten, krimpende budgetten, de noodzaak om data te beschermen tegen ransomware en verplichtingen om duurzamer te werken. Met drie varianten van Evergreen – //One, //Flex en //Forever – en verschillende SLA's zijn klanten volledig vrij en flexibel om zelf te bepalen hoe en hoeveel ze de storage van 'Pure' inzetten.

Veeam Software nam in oktober 2023 CT4 over, de Australische producent van de SaaS-oplossing voor back-up & recovery Cirrus. Door Cirrus te 'rebranden' naar Cirrus by Veeam zette het Amerikaanse softwarebedrijf een enorme stap voorwaarts in het leveren van back-up-oplossingen als dienst. Door het oplopende tekort aan IT-professionals worden as-a-Service diensten steeds belangrijker, en met Cirrus heeft Veeam de eenvoudige, flexibele, betrouwbare en krachtige Backup-as-a-Service (BaaS) oplossing waar de markt om vraagt. Ook de diensten voor dataprotectie die Veeam eerder al via VCSP-partners (Veeam Cloud & Service Provider) as-a-Service leverde, zijn inmiddels beschikbaar via Cirrus by Veeam. Veeam won in 2020 als Security Innovator of the Year.

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!