Jeroen Bordewijk - 19 januari 2024

Stem op de Dutch Tech Woman of the Year 2023!

Terug van weggeweest: de Dutch IT Channel Award voor Tech Woman of the Year. Deze categorie heeft één keer eerder bestaan, in 2018, onder de naam ICT Woman of the Year. Toen won Monic van Aarle, destijds Directeur General Business & Partner Ecosystem bij SAP Nederland. Wie treedt in haar voetsporen?

Stem op de Dutch Tech Woman of the Year 2023! image

Welke vrouwelijke 'channel personality' viel op in 2023? Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl/stemmen.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Camilla Ramberg nam in 2019 CoolProfs over, een OutSystems+ expert die gespecialiseerd is in 'enterprise grade low-code technologieën'. Onder meer door te verhuizen naar Hightech Campus De School in het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen, die mede door CoolProfs en onder leiding van Ramberg werd ontwikkeld en gerealiseerd, bouwde ze dit softwarebedrijf verder uit. Ramberg maakt zich sterk voor de positie van vrouwen in de wereld van softwareontwikkeling, die nog altijd wordt gedomineerd door mannen, en geeft in blogs tips hoe IT-bedrijven de kracht van vrouwen beter kunnen benutten. Camilla Ramberg studeerde aan International School of Business in Arnhem en werkte eerder voor onder andere Cisco-dochter WebEx Communications.

Marga Reuver richtte in 2008 Espresso Gridpoint (EGP) op, het bedrijf dat als eerste in Nederland private cloudoplossingen leverde aan ICT-bedrijven. Sinds 2020 is Reuver bovendien Managing Director van het eveneens door haar opgerichte eV-ict, leverancier van software die inzicht geeft in de kosten en uitgaven van ICT-gebruik. Reuver maakt indruk door haar professionele, maar tegelijk menselijke houding, zeggen de mensen in het kanaal die haar nomineren voor deze award. Met EGP toont Reuver zich een ware pionier, maar vooral als iemand die gepassioneerd najaagt waar ze in gelooft. Vóór EGP werkte Marga Reuver, die studeerde aan de Haagsche Hogeschool, onder meer voor de IT-bedrijven Competa IT en Symantec.

Marieke van Gent is directeur en eigenaar van IT Efficiency, een bureau dat culturele organisaties in Nederland ondersteunt bij IT-projecten. Alleen al het afgelopen jaar deed Van Gent met haar team zo'n dertig opdrachten, voor (grote) organisaties als Theater aan de Parade, Het Nationale Theater, de Deventer Schouwburg en De Philharmonie in Haarlem. De meerwaarde van IT Efficiency is dat Van Gent als projectmanager de techniek weet te verbinden met de gebruiker: de Nederlandse cultuursector. Immers, de soft skills van de (op dit moment allemaal vrouwelijke) medewerkers van IT Efficiency zijn in de wereld van IT nog altijd een zeldzaamheid. Met dit initiatief draagt Marieke van Gent bij aan meer genderdiversiteit in de Nederlandse IT-sector.

Svenja de Vos is sinds 2017 CTO bij webhoster Leaseweb Global in Amsterdam, waar ze nieuwe producten ontwikkelt en nieuwe platforms bouwt. De Vos is iemand die zich snel verveelt en graag buiten de lijntjes kleurt, maar bovenal een gepassioneerd 'transformator'. Om de hardnekkige beeldvorming van IT als vakgebied voor 'nerds in T-shirts' aan te pakken en meer vrouwen aan te trekken, pleit De Vos niet voor een speciale behandeling of 'vrouwenquotum', maar voor meer aandacht voor schoolvakken als coderen en procesautomatisering. Met alleen de mannelijke helft van de bevolking kunnen we onze kenniseconomie niet behouden, vindt Svenja de Vos, die eerder veertien jaar bij Tele2 werkte en sinds 2022 (ook) lid is van de Supervisory Board van Odido.

Vanessa Claessen is Global Sales Director IoT bij Capestone, leverancier van telecomapparatuur in Leiden. Al meer dan tien jaar is Claessen actief in de technologische wereld van machine-to-machine (M2M) en Internet of Things (IoT), een markt die ze zowel commercieel als technologisch beheerst. Samen met resellers scoorde Vanessa Claessen dan ook diverse grootschalige IoT-projecten voor Capestone, in sectoren als retail en industrial IoT, maar ook in de zorg. Zo leverde Capestone samen met IT-partner GidPro de 4G FWA-technologie voor alle Covid teststraten in Nederland. Claessen, die studeerde aan de Zuyd University in Heerlen en eerder werkte voor onder meer Tech Data, gaf in 2023 leiding aan de komst van een vestiging van Capestone in Duitsland.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!