Wouter Hoeffnagel - 18 januari 2024

PA Consulting benoemt Barbara Visser tot Partner Public Service

De 46-jarige Barbara Visser (foto) versterkt PA Consulting als Partner Public Service. De voormalig Minister van Infrastructuur & Waterstaat en Staatssecretaris van Defensie richt zich in haar nieuwe rol op het creëren van nieuwe publiek/private ecosystemen voor het oplossen van complexe en prangende maatschappelijke uitdagingen.

PA Consulting benoemt Barbara Visser tot Partner Public Service image

Visser geeft leiding aan grote en complexe transformatietrajecten bij PA’s klanten in de (semi-)publieke sector. Als partner is ze daarnaast medeverantwoordelijk voor de verdere groei van de adviespraktijk in Nederland. Daarbij zet ze haar uitgebreide kennis en ervaring in die ze heeft opgebouwd in een 12-jarige politieke carrière en daarvoor als adviseur bij onder meer de FIOD.

Senior sparringpartner

“We zijn ontzettend blij dat we in Barbara een senior sparringpartner hebben gevonden voor onze klanten”, zegt Ruud Brink, country lead Nederland bij PA Consulting. “Barbara is analytisch vlijmscherp, heeft een enorme dossierkennis en heeft een focus op het faciliteren van samenwerking binnen ecosystemen. Dit is zeker in de publieke sector belangrijk, aangezien de meest prangende problematiek – zoals rond de energietransitie, werkgelegenheid of infrastructuur – organisatie- en ketenoverstijgend is.”

“PA Consulting heeft een stevig trackrecord op het gebied van strategie, technologie en innovatie in uiteenlopende sectoren”, aldus Barbara Visser. “Deze unieke mix, waarbij denken én doen op het snijvlak van strategie, technologie en innovatie wordt gecombineerd, biedt klanten echte end-to-end oplossingen. Bij PA keer ik dan ook terug naar mijn grote passie: als adviseur de grote (maatschappelijke) vraagstukken binnen de (semi-)publieke sector helpen oplossen. Ik hoop samen met mijn nieuwe collega’s het verschil te kunnen gaan maken voor onze klanten in de (semi-)publieke sector in Nederland.”

Publieke instanties en staatsbedrijven in het portfolio van PA zijn onder andere Prorail, UWV, Schiphol, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Ministerie van Financiën.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!