Wouter Hoeffnagel - 18 januari 2024

Bloedzuurstofmeter uit Apple Watch Series 9 en Ultra 2 verwijderd

Apple wil de bloedzuurstofmeter uit de Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 smartwatches. Het Amerikaanse techbedrijf wil zo een importverbod in de Verenigde Staten (VS) vermijden. De poging lijkt niet succesvol, want het verkoopverbod op de Apple Watch-modellen dat eerder nog werd opgeschort is door een rechter vandaag weer bekrachtigd.

Bloedzuurstofmeter uit Apple Watch Series 9 en Ultra 2 verwijderd image

De International Trade Commission (ITC) legde Apple eerder een verkoopverbod op in een rechtszaak aangespannen door medisch bedrijf Massimo. De zaak draait om het gebruik van gepatenteerde technologie van Massimo in smartwatches van Apple. Massimo stelt dat Apple inbreuk maakt op zijn patenten met de implementatie van zijn bloedzuurstofmeter in de Apple Watch Series 9 en Ultra 2.

De ITO stelde Massimo in het gelijk en legde de verkoop van de modellen in de VS aan banden. Dit verbod is korte tijd later door een rechter tijdelijk opgeschort. Het ontwerp van beide smartwatches is hierop aangepast. Hierbij is onder meer de bloedzuurstofmeter uit de apparaten verwijderd, meldt Apple in een brief gericht aan een Amerikaanse rechter. De rechter neemt hiermee echter geen genoegen en stelt het eerder opgeschorte verkoopverbod voor beide modellen weer in werking.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!