Witold Kepinski - 22 januari 2024

Airbus kiest voor Sopra Steria

Airbus kiest voor Sopra Steria om zijn technische methoden en hulpmiddelen te helpen optimaliseren.

Airbus kiest voor Sopra Steria image

Sopra Steria, een ICT-speler in de Europese technologiesector, is via zijn Aeroline-verticaal geselecteerd om de Europese luchtvaartgigant Airbus te helpen zijn technische methoden en hulpmiddelen te moderniseren. Deze strategische aankondiging versterkt de positionering van Sopra Steria als belangrijke partner voor de luchtvaartsector.

Via dit nieuwe partnerschap met de Europese fabrikant Airbus demonstreert Sopra Steria haar uitgebreide expertise in de hele waardeketen van de luchtvaart, van advies en implementatie tot training en data-integratie en -gebruik.

In het bijzonder zal Sopra Steria Airbus helpen zijn technische processen, methoden en hulpmiddelen te moderniseren in overeenstemming met de belangrijkste prioriteiten van de sector, zoals het verminderen van de CO2-uitstoot van het productieproces, het verbeteren van de software voor het beheer van de productlevenscyclus en het ontwikkelen van innovatieve toekomstige luchtvaartinstrumenten. Bij dit nieuwe partnerschap zullen meer dan 700 medewerkers van Sopra Steria betrokken zijn, waarbij gebruik zal worden gemaakt van de expertise van Sopra Steria's Aeroline-verticaal, inclusief haar dochterondernemingen CIMPA en CS Group.

De meerjarige overeenkomst heeft betrekking op Canada, Frankrijk, Duitsland, India, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, en omvat alle gebieden van de technische expertise van Airbus (casco, vluchtfysica, motoren, systemen en vlieg- en voortstuwingstests).

Meer specifiek zal Sopra Steria Airbus helpen bij de uitrol van zijn nieuwe vluchtbeheersysteem (avionica), om betere vluchtcontrolegegevens te ontwikkelen, en om zijn product lifecycle management (PLM)-proces te helpen stroomlijnen om de energie-efficiëntie te verbeteren en de productie te optimaliseren. Het moderniseren van deze processen en instrumenten zal Airbus helpen vooruitgang te boeken in het proces van koolstofarm maken, in overeenstemming met de dringende noodzaak om de impact van de sector op het milieu te verminderen.

Als belangrijke partner van Airbus zal Sopra Steria de methoden en hulpmiddelen ontwerpen, ontwikkelen en aanvullen die worden gebruikt door Airbus Commercial Aircraft en Airbus Helicopters, evenals door de dochterondernemingen Airbus Atlantic, Airbus Aérostructure en Airbus Canada.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!