Witold Kepinski - 24 januari 2024

Gemeente Delft kiest voor Unit4 ERPx

Unit4, speler in cloud bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties, kondigt aan dat gemeente Delft gekozen heeft voor Unit4 ERPx voor hun financiële processen. Na een aanbesteding is de opdracht gegund aan Unit4 met ERPx wegens de toekomstbestendigheid en het gebruiksgemak van de software. Met dit financiële systeem is de gemeente in staat gemakkelijk te reageren op ontwikkelingen van de markt en binnen de financiële processen, waarmee zij op de toekomst is voorbereid.

Gemeente Delft kiest voor Unit4 ERPx image

De gemeente Delft is onderdeel van de Metropoolregio Rotterdam en Den Haag en heeft 106.000 inwoners. De stad staat bekend als kennisstad, dankzij de aanwezigheid van onder andere de Technische Universiteit en de onderzoeksinstituten TNO en Deltares. 

Om als stad goed door te ontwikkelen en op de toekomst voorbereid te zijn, was de gemeente op zoek naar een nieuw financieel systeem dat in staat was om de informatievoorziening binnen de organisatie naar een hoger niveau te tillen. En daarmee de efficiëntie en de effectiviteit binnen de organisatie te verbeteren. Daarbij was de wens om een standaardoplossing af te nemen, die gemakkelijk configureerbaar is, bijvoorbeeld in diverse workflows. Ook vond de gemeente Delft het belangrijk dat het nieuwe systeem bekendstaat als gebruiksvriendelijk en efficiënt. Unit4 heeft met ERPx en diens trackrecord in de Nederlandse publieke sector bewezen dit allemaal te bieden.

De gemeente Delft zal ERPx onder andere inzetten voor crediteuren- en debiteurenbeheer, inkoop en contractmanagement. Kenmerken van ERPx die door de gemeente voor deze processen erg gewaardeerd worden, zijn onder andere de ingebouwde notificaties en reminders en de transparante weergave en aanpasbaarheid van de workflows.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!