Wouter Hoeffnagel - 23 januari 2024

Commvault stelt Darren Thomson aan als field CTO

Commvault, speler in databescherming en cyberweerbaarheid voor hybride clouds, stelt Darren Thomson aan als field Chief Technology Officer (CTO) voor de regio EMEA en India (EMEAI). Samen met andere field CTO's van Commvault gaat Thomson verder bouwen aan nieuwe oplossingen voor cyberveerkracht.

Commvault stelt Darren Thomson aan als field CTO image

Thomson brengt meer dan 30 jaar ervaring in de technologiesector met zich mee. Hij beschikt over uitgebreide technische kennis, zakelijk inzicht en jarenlange ervaring met het aansturen van wereldwijde teams en projecten in snelgroeiende markten. Thomson gaf eerder leiding aan de productmarketingorganisatie van One Identity, een aanbieder van oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer. Daarvoor hielp hij met het vormgeven van de markt voor cyberverzekeringen in zijn werk voor CyberCube en Lloyds of London. Ook was hij jarenlang actief in managementfuncties bij Symantec en Veritas.

'Cyberweerbaarheid op de eerste plaats zetten'

“Ik vind het geweldig om aan de slag te gaan bij een bedrijf dat een moderne invulling geeft aan databescherming en dat cyberweerbaarheid op de eerste plaats zet”, zegt Thomson. “Met de recente integratie van het door Metallic AI ondersteunde Commvault Cloud-platform komen wij niet alleen tegemoet aan de behoeften van onze klanten, we kunnen hun verwachtingen zelfs ruimschoots overtreffen. Commvault doet wat geen enkele andere leverancier van oplossingen voor databescherming doet. Ik kan dus niet wachten om samen te werken met de wereldwijde teams van Commvault, en die in EMEA en India in het bijzonder, om hier meer bekendheid aan te geven.”

“Het doet ons een genoegen om Darren binnen het EMEAI-team te verwelkomen. Zijn ervaring zal een belangrijke bijdrage leveren aan ons verdere succes in de regio”, zegt Richard Gadd, senior vice president en general manager EMEAI. “Dit is een spannende tijd voor Commvault, onze partners en onze klanten. We bieden branche leidende databescherming via het enige platform voor cyberweerbaarheid dat op de markt verkrijgbaar is. Met deze unieke oplossingen richten we onze focus op het aanwakkeren van werkelijke groei en innovatie in de regio EMEAI. Darren zal een sleutelrol vervullen bij het vertellen van ons verhaal.”

Thomson spreekt voor het eerst live tijdens Commvault SHIFT in België. Tijdens dit lokale evenement, dat op 20 maart plaatsvindt in Leuven, gaat hij verder in op hoe Commvault de databeschermingsindustrie herdefinieert met een nieuw platform voor cyberweerbaarheid.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!