Wouter Hoeffnagel - 22 januari 2024

Enrique Lores: 'Iedere klant die een HP-printer koopt is een investering'

HP wil op termijn overstappen op een model waarbij klanten een abonnement afsluiten om te printen met HP-printers. Topman Enrique Lores stelt dat HP bij iedere printer die het levert investeert in een klant. Indien deze klant onvoldoende print, is dit volgens Lores een slechte investering.

Enrique Lores: 'Iedere klant die een HP-printer koopt is een investering' image

Dit zegt Lores tegen CNBC. In het interview is de HP-topman gevraagd om een reactie op een class-action rechtszaak over het bewust onbruikbaar maken van third-party cartridges in zijn printer. Lores zegt hierover in het interview: "Ik denk dat het belangrijk voor ons is om onze IP (red: intellectueel eigendom) beschermen. Er is veel IP dat we in de inkt van printers hebben verwerkt, in de printers zelf. En indien we cartridges identificeren die onze IP schenden, zorgen we dat de printers niet meer werken."

'Iedere klant die een HP-printer koopt is een investering'

Lores stelt dat HP investeert in iedere klant die een HP-printer koopt. "Iedere keer dat een klant een printer koopt, is dat voor ons een investering. We investeren in dit klant, en indien die klant onvoldoende print of niet onze leveringen gebruikt is dat een slechte investering", aldus Lores.

Ook stelt Lores dat het gebruik van onofficiële printcartridges voor klanten tot allerlei problemen kunnen leiden. Zo is de inkt niet ontworpen voor HP-printers, en kunnen volgens Lores zelfs security-problemen ontstaan.

De topman werpt ook een blik op de toekomst en stelt dat HP naar een abonnementsmodel wil toewerken. "Onze doelstelling is printen zo eenvoudig mogelijk te maken, en onze langetermijndoelstelling is printen een abonnement maken", aldus Lores. Meer informatie is hier beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!