Witold Kepinski - 24 januari 2024

Hunkemöller vindt perfecte match met RISE met SAP

SAP heeft vandaag aangekondigd dat Hunkemöller International BV, het snelstgroeiende lingeriemerk van Europa, naar de cloud is verhuisd, waarbij gebruik wordt gemaakt van de RISE with SAP-oplossing om klanten gepersonaliseerde ervaringen te bieden en aan de sterke vraag te kunnen blijven voldoen.

Hunkemöller vindt perfecte match met RISE met SAP image

Met meer dan 850 winkels en 15 online winkels in 23 landen had Hunkemöller een technologische infrastructuur nodig die kon opschalen en de groei van het merk kon bijhouden. De overstap van een on-premise systeem naar de SAP S/4HANA Cloud Private Edition-oplossing met Google Cloud markeert de eerste mijlpaal in Hunkemöller's digitale transformatietraject om een ​​datagedreven bedrijf te worden.

Hunkemöller hanteert een omnichannel-verkoopstrategie, waarbij de verkoop plaatsvindt via eigen winkels, groothandels en internationale franchises. Sterke groothandelsactiviteiten waren een van de redenen waarom het bedrijf naar de cloud wilde overstappen. Hunkemöller wilde een technologische infrastructuur die flexibiliteit, gepersonaliseerde inzichten in het winkelgedrag van klanten en innovatie kon bieden om zichzelf te positioneren voor verdere groei.

Met SAP S/4HANA Cloud Private Edition kijkt Hunkemöller naar de volgende stap in zijn digitale transformatietraject nu het begint aan de implementatie van de SAP S/4HANA-oplossing voor mode- en verticale bedrijven, een versie van SAP S/4HANA die is geoptimaliseerd voor de modesector. industrie. Met de oplossing kan het bedrijf zijn activiteiten beheren, van ontwerp tot groothandel en detailhandel, allemaal op één platform. Hierdoor kan Hunkemöller collecties sneller via zijn kanalen leveren, de voorraad en kosten optimaliseren en de marges vergroten.

“Ongeveer 75% van onze klanten is al lid van Hunkemöller”, zegt Gordon Smit, Global IT Director van Hunkemöller. “Hoe mooi zou het zijn als we hen een nog persoonlijkere ervaring kunnen bieden, bijvoorbeeld door te voorspellen wanneer een klant een herhalingsaankoop wil doen en op het juiste moment de juiste aanbieding te kunnen sturen? Dankzij onze huidige inspanningen met RISE met SAP zijn we klaar voor die volgende fase. Dit gaat een gamechanger zijn voor onze klantervaring.”

Achim Schneider, Global Head of Industry Business Unit Retail en Wholesale Distribution, SAP, zei: “Dat we de afgelopen maanden nauw hebben samengewerkt en binnen 48 uur van on-premise naar de cloud zijn gemigreerd, getuigt van de sterke samenwerking die onze teams hebben gehad. Nu RISE met SAP is geïmplementeerd, is Hunkemöller klaar om voort te bouwen op het sterke groeimomentum dat ze hebben gehad, en ik ben blij om te zien dat ze nieuwe normen stellen in de lingeriemarkt.”

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!