Jeroen Bordewijk - 28 januari 2024

Dutch IT Channel Awards: wie wordt Cloud Vendor of the Year 2023?

Welke leverancier van baanbrekende clouddiensten treedt in de voetsporen van Dell Technologies, IBM, VMware en Salesforce? Met andere woorden: wie wint de Dutch IT Channel Award voor Cloud Vendor of the Year 2023?

Dutch IT Channel Awards: wie wordt Cloud Vendor of the Year 2023? image

Wie bracht de meest opvallende clouddiensten op de markt? Stem nu op de genomineerden via www.dutchitawards.nl/stemmen.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Met het portfolio GreenLake komt Hewlett Packard Enterprise (HPE) eindgebruikers tegemoet die nog altijd applicaties in een eigen (on-premises) datacenter willen draaien, maar daar wel de ervaring van 'cloud' willen: gemakkelijk op- en afschalen en betalen naar gebruik. HPE GreenLake is een compleet portfolio met in totaal zeventig diensten, van alleen Hardware-as-a-Service tot een volledige Private Cloud-as-a-Service. Zo is HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise een kant-en-klare private cloudoplossing die een gebruiker zelf kan afstemmen op zijn (specifieke) omgeving. Ook HPE GreenLake Back-up-as-a-Service is het noemen waard: een oplossing voor gegevensbescherming in een moderne, hybride cloudomgeving.

Infor is een aanbieder van branchespecifieke bedrijfssoftware, met een hoofdkantoor in New York en Nederlandse vestigingen in onder meer Utrecht. Omdat ERP-leveranciers moeten voldoen aan steeds hogere verwachtingen, investeert Infor doorgaans liefst 45 procent van de inkomsten uit de verkoop van ERP-oplossingen in de verdere ontwikkeling (R&D) van deze toepassingen. Organisaties willen dat een ERP onderdeel is van een groter, meeromvattend IT-ecosysteem om het eigen bedrijf heen, en verwachten meer concurrentievoordeel door het gebruik van geavanceerde technologieën als AI, data analytics en hyperautomatisering. Ook de 'time to value' moet steeds korter. Infor was nog niet eerder genomineerd voor een Dutch IT Channel award.

Nutanix wist het altijd al: de cloud wordt een onmisbaar onderdeel van moderne bedrijfsstrategieën. Om de steeds complexere cloudomgevingen van organisaties te vereenvoudigen, 'evolueerde' de Amerikaanse leverancier van bedenker van hyperconverged infrastructures naar een echte 'cloud enabler'. Organisaties moeten hun apps en data in alle (public en private) clouds kunnen draaien, en daarom werd het Nutanix Cloud Platform ontwikkeld: een overzichtelijk en open, hybride multicloud platform met rijke data services om elke applicatie overal te kunnen uitvoeren en beheren. Een recente toevoeging is Nutanix GPT-in-a-Box: een oplossing voor klanten die willen starten met AI- en ML-innovatie.

Het cloudgebaseerde NOW Platform van ServiceNow is het eerste volledig functionele Application Platform-as-a-Service in de industrie, en wordt gebruikt door duizenden toonaangevende bedrijven wereldwijd. Recentelijk lanceerde ServiceNow de Now Platform Vancouver Release, die generatieve AI aan het platform toevoegt. Doel is een (nog) hogere productiviteit, een betere ervaring en (nog) meer flexibiliteit. Afgelopen zomer lanceerde ServiceNow samen met hardwareproducent NVIDIA en consultancybedrijf Accenture het programma AI Lighthouse, dat de ontwikkeling en toepassing van generatieve AI in organisaties aanzienlijk versnelt. ServiceNow is een Amerikaans softwarebedrijf, in Nederland te vinden vlakbij de Johan Cruijff Arena.

VMware levert software die overal ter wereld in zowel private, public als hybrid cloudomgevingen van grote betekenis is. Dankzij deze software kunnen workloads in elk type cloud flexibel en veilig worden gehost en eenvoudig verplaatst. Het Amerikaanse softwarebedrijf heeft strategische partnerships met toonaangevende private en public cloudleveranciers, zoals AWS, IBM, KPN, Google en Microsoft. Een typische VMware-klant is het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat meer wilde profiteren van alle vrijheid en ruimte in de public cloud. Het CBS moderniseerde daarom onlangs het datacenter, het digitale fundament van de organisatie, met het multi-cloud platform VMware Cloud Foundation.

Stem nu op de genomineerden via www.dutchitawards.nl/stemmen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!