Witold Kepinski - 26 januari 2024

zvoove neemt Planbition over

zvoove, speler in softwareoplossingen voor de uitzendbranche, neemt Planbition uit Nijmegen over. Dankzij de overname breidt zvoove zijn IT-aanbod uit met de meest flexibele oplossing voor personeelsplanning en tijdregistratie. Planbition is momenteel al operationeel in zestien landen en de overname opent de deur naar de overige Europese landen waar zvoove actief is.

zvoove neemt Planbition over image

De strategische overname volgt op eerdere Nederlandse overnames door zvoove van HelloFlex en RecruitNow verleden jaar en van Pivoton in 2022, en onderstreept zvoove's toewijding om de uitzendbranche van de meest geavanceerde en innovatieve IT-oplossingen te voorzien.

Planbition is de toonaangevende, cloud-gebaseerde workforcemanagement-oplossing voor klanten als Olympia, Timing, Actief Werkt!, Young Capital en Adecco wereldwijd. Voor Fortune 500-bedrijven, maar ook voor kleinere bedrijven, is Planbition het kernplatform voor het workforce management. Klanten gebruiken Planbition voor planning, tijdsregistratie en selfservice, voor hun eigen medewerkers en van hun klanten. De software sluit via standaard‑API's en -interfaces naadloos aan op andere ERP-, salaris- en facturatieplatforms.

Concurrentievoordeel
Met de integratie van Planbition in zijn oplossingenportfolio, versterkt zvoove zijn bestaande end‑to‑end-softwareplatforms en biedt het klanten concurrentievoordeel door het stroomlijnen en digitaliseren van de processen voor het plannen en roosteren van in- en extern personeel. Dankzij de combinatie van Planbition met Pivoton, HelloFlex en RecruitNow, heeft zvoove het ongeëvenaarde nummer één front‑to‑back-aanbod voor de Nederlandse uitzendbranche.

Oliver Muhr, ceo van zvoove, zegt: "De Planbition-software, het uitgebreide klantenbestand en hun klantgerichtheid, sluiten perfect aan bij onze missie binnen de Nederlandse en Europese uitzendbranche. Met de huidige overname zijn we staat om toonaangevende workforcemanagement-oplossingen aan te bieden in alle landen waar zvoove actief is."

Planbition-oprichter Albert Schlangen zegt: "De software van Planbition is operationeel in zestien landen. Als onderdeel van zvoove vergroten we het bereik van ons workforcemanagement-productportfolio naar alle Europese markten. Zo dragen we bij aan het verdere succes van zvoove. We kijken er naar uit om samen te werken met andere zvoove-ondernemingen en hun geavanceerde oplossingen."

Paul van den Bosch, ceo van Pivoton, zegt: "We werken al lange tijd samen met Planbition om onze wederzijdse klanten te bedienen. Planbition raakt aan de kernactiviteit van deze klanten. Met de toevoeging van Planbition aan ons aanbod op de Nederlandse markt, neemt zvoove een belangrijke stap in onze missie om met toonaangevende softwareoplossingen een end-to-end-propositie te bieden aan uitzendbureaus in Nederland."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!