Witold Kepinski - 26 januari 2024

ServiceNow boekt groeicijfers dankzij workflowautomatisering en generatieve AI

ServiceNow, een digitale workflowbedrijf, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal eindigend op 31 december 2023, met abonnementsinkomsten van 2,365 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2023, wat neerkomt op een groei van 27% op jaarbasis en 25,5% bij constante wisselkoersen. De totale omzet groeide met 26% naar 2,347 miljard dollar De nettowinst kwam uit op 295 miljoen dollar.

ServiceNow boekt groeicijfers dankzij workflowautomatisering en generatieve AI image

De jaaromzet steeg met 24 procent naar 8,971 miljard dollar. De nettowinst kwam ut op 1,731 miljard dollar.

“ServiceNow sloot het jaar af met opnieuw een uitstekend kwartaal”, aldus Bill McDermott (foto), voorzitter en CEO van ServiceNow. “Generatieve AI injecteert nieuwe brandstof in onze toch al goed presterende motor. Het intelligente platform van ServiceNow voor end-to-end digitale transformatie zorgt voor enorme sprongen in productiviteit en explosieve groei. Dit is een doorbraakmoment.”

Op 31 december 2023 bedroegen de huidige resterende prestatieverplichtingen (“cRPO”), contractopbrengsten die in de komende twaalf maanden als opbrengsten zullen worden erkend, $8,60 miljard, wat neerkomt op een groei van 24% op jaarbasis en 23% bij constante wisselkoersen. . Het bedrijf heeft nu in totaal 1.897 klanten met een jaarlijkse contractwaarde van meer dan $1 miljoen (“ACV”), wat neerkomt op een jaar-op-jaargroei van 15% in het aantal klanten.

“Wederom hebben we onze cijfers voor omzetgroei en operationele marges overtroffen, wat de consistente en meedogenloze focus van ServiceNow op uitvoering demonstreert”, aldus CFO Gina Mastantuono van ServiceNow. “We sloten het vierde kwartaal af met een vernieuwingspercentage van 99%, waardoor de grote groei van nieuwe logo’s werd versneld en de sterkste NNACV-bijdrage voor elke nieuwe productfamilie met de introductie van onze Plus SKU’s. Het toenemende tempo van de investeringen in workflowautomatisering en generatieve AI positioneert ons goed voor opnieuw een sterk jaar en we verhogen onze vooruitzichten voor 2024.”

Lees alle details hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!