Witold Kepinski - 31 januari 2024

ISE 2024: Samsung onthult B2B display innovaties

Samsung presenteert op de ISE 2024 beurs in Barcelona hoe SmartThings zijn B2B-schermen voorbereidt op de toekomst van bedrijfscommunicatie. Het bedrijf toont de hyperconnectiviteit van bedrijfsgerichte displays en introduceert de nieuwe Google EDLA-gecertificeerde ‘WAD’-display voor innovatieve onderwijsmogelijkheden. Daarnaast onthult Samsung ook de ‘transparante micro-LED’ in Europa.

ISE 2024: Samsung onthult B2B display innovaties image

“In een commerciële displaysector waar efficiëntie cruciaal is, maakt Samsung gebruik van SmartThings om next-gen connectiviteit en functies te leveren aan organisaties van elke omvang”, zegt SW Yong, President en Head of Visual Display Business bij Samsung. “De uitbreiding van het SmartThings-ecosysteem zal de ervaringen voor klanten en partners in diverse industrieën verder verbeteren.”

Op het evenement demonstreert Samsung hoe SmartThings bedrijfseigenaren de mogelijkheid biedt hun digital signage te gebruiken voor verbinding en controle over slimme apparaten. Door de SmartThings connectiviteitsfunctie toe te voegen aan commerciële displays zoals Smart Signage en Hotel TV’s, kunnen gebruikers hyper-connectiviteit ervaren in hun zakelijke omgevingen. Deze veranderingen gelden niet alleen voor Samsungs slimme apparaten, maar ook voor andere apparaten die voldoen aan de nieuwste IoT-specificaties van de industrie, zoals Matter en de Home Connectivity Alliance (HCA).

Door SmartThings toe te passen in verschillende zakelijke omgevingen draagt Samsung bij aan een efficiënter ruimte- en energiebeheer, waardoor bedrijfslocaties transformeren in onderling verbonden slimme ruimtes.

Met de functie Routines kunnen gebruikers vooraf de optimale verlichting, temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit instellen en reguleren. Een slimme winkel kan bijvoorbeeld automatisch de stroomtoevoer in- en uitschakelen en verlichting afstemmen op de openingstijden.

Daarnaast introduceert Samsung SmartThings AI Energy Mode, waarmee bedrijfseigenaren milieubewust kunnen handelen door bijvoorbeeld de verlichting overdag te dimmen op basis van stroomverbruik, bezetting en tijd.

De lancering van SmartThings for Business markeert een belangrijke stap richting verbonden technologie voor bedrijven wereldwijd. Deze innovatieve oplossingen zullen beschikbaar zijn in de eerste helft van 2024.

Nieuwe onderwijsmogelijkheden


Samsung kondigt tijdens ISE ook zijn eerste Google Enterprise Devices Licensing Agreement (ADLA)aan, met modelnaam WAD. De WAD-serie biedt een baanbrekende nieuwe onderwijservaring. Het interactieve scherm ziet eruit als een grote tablet en geeft toegang tot educatieve apps via Google Play en Google-services zoals Google Classroom en Google Drive.

De Device Management Solution (DMS) biedt bediening op afstand van beeldschermen in klaslokalen. Met Advanced Messaging kunnen de beeldschermen meteen belangrijke berichten versturen naar campussen en klaslokalen.

Naar verwachting komt de WAD nog in de eerste helft van 2024 op de markt.

Samenwerken met Cisco voor de optimale hybride werkervaring

Samsung kondigde ook een uitgebreide samenwerking aan met Cisco om verbeterde ervaringen te bieden voor hybride werknemers. Als onderdeel van deze nieuwe samenwerking onthulde Samsung zijn nieuwe 105-inch, 21:9 Smart Signage QPD-5K-model dat compatibel is met Cisco Room Kit EQ, dat is gecertificeerd voor Microsoft Teams.

Het recent uitgebrachte model van Samsung biedt een indrukwekkende 5K-resolutie en een beeldverhouding van 21:9. Deze combinatie zorgt voor een meeslepende videoconferentie-ervaring, perfect geschikt voor hybride werknemers. De QPD-5K is naadloos compatibel met de Cisco Room Bar en Room Kit Series, wat resulteert in een efficiënte vergaderomgeving dankzij de geïntegreerde camera, audio en andere functies.

Het QPD-5K scherm biedt een panoramisch zicht en een hyperrealistische en meeslepende visuele ervaring in controlekamers en klaslokalen, maar ook in vergaderruimtes. Dit geeft gebruikers het gevoel dat ze in dezelfde ruimte zitten als hun collega’s.

De samenwerking met Cisco zet een nieuwe standaard neer voor volledig schaalbare, beheerbare en veilige oplossingen voor elke vergaderruimte die klaar is voor de toekomst.

Samsung onthult ‘transparante micro-LED’ in Europa

Op ISE 2024 presenteerde Samsung ook voor het eerst in Europa de transparante MICRO LED, die op CES 2024 werd onthuld. Met zijn uitzonderlijke helderheid zet deze baanbrekende technologie een nieuwe standaard op de commerciële displaymarkt. De transparante MICRO LED kan in elke maat of verhouding worden aangepast, waardoor klanten nog meer maatwerk kunnen krijgen.

Sinds het debuut van The Wall in 2018 – een modulair commercieel display met MICRO LED-technologie die niet beperkt wordt door grootte, resolutie of vorm – is Samsung een speler op het gebied van LED-displaytechnologie. Het ongeëvenaarde leiderschap van het bedrijf op het gebied van technologie, dat zichtbaar is in ultrafijne pixel pitch en gespecialiseerde toepassingen in virtuele productie, blijft de oneindige mogelijkheden van de ultramoderne displaytechnologie verkennen.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!