Witold Kepinski - 31 januari 2024

Dell verbreekt distributieovereenkomst met VMware

Dell heeft zijn distributieovereenkomst met VMware beëindigd, zo blijkt uit een registratieaanvraag in de VS. De overeenkomst, die in november 2021 werd gesloten, werd beëindigd na de overname van VMware door Broadcom. Goed ingelichte bronnen melden aan Dutch IT Channel dat VMware gewoon doorgaat met Dell OEM, ook met de VxRail toepassingen.

Dell verbreekt distributieovereenkomst met VMware image

Dell meldt de opzegging aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. De oorspronkelijke overeenkomst was bedoeld om de commerciële relatie tussen Dell en VMware te formaliseren en om de wederzijdse strategische voordelen te behouden. Deze overeenkomst voegde hieraan toe dat de producten en diensten van de partijen goed samenwerkten om voordelen en waarde voor klanten te creëren.

De beslissing van Broadcom om fabrikanten als Dell niet langer toe te staan ​​licenties voor de producten van VMware door te verkopen, was de directe aanleiding voor de beëindiging van de overeenkomst, aldus The Register. Broadcom wil de verkoop van eeuwigdurende VMware-licenties stopzetten en in plaats daarvan aandringen op softwareabonnementen die veel producten bundelen. Deze beslissing van VMware / Broadcom is niet goed ontvangen, noch door OEM's, die een omzet mislopen, noch door klanten die graag gebundelde licenties met hardware kochten.

Of de beëindiging van de distributieovereenkomst ook betekent dat Dell zijn interesse in VMware verliest, is moeilijk te zeggen. Ondanks de ingrijpende veranderingen die Broadcom heeft doorgevoerd bij VMware, blijft de vStack zeer competitief. 

Dell Technologies - HPE - Lenovo - Fujitsu

Dell meldt aan The Register dat Broadcom een belangrijke en gewaardeerde partner is voor Dell Technologies. Dell zal de relatie met Broadcom blijven ontwikkelen om waarde te leveren aan zijn bedrijf, klanten en partners.

Dell Technologies en VMware zijn juridisch gezien eindelijk los van elkaar, maar blijven wel zaken doen. 

Verder komen OEM partners terug op 1 plek bij VMware. Dell en HPE zijn in ieder geval van de partij en naar verluidt wordt er gesproken met Lenovo en Fujitsu zo melden goed ingelichte bronnen aan Dutch IT Channel

Lees alle details in The Register.

Lees meer details in de Amerikaanse CRN: Broadcom Moves To Level The Playing Field For VMware OEMs.


Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!