Witold Kepinski - 02 februari 2024

Zoom lanceert Apple Vision Pro app voor verbeterde hybride samenwerking

Zoom lanceert een app voor de 3D-bril Apple Vision Pro. Deze app combineert videovergaderen met de fysieke ruimte van gebruikers, waardoor de grenzen tussen persoonlijke vergaderingen en vergaderingen op afstand vervagen en deelnemers zich meer betrokken voelen.

Zoom lanceert Apple Vision Pro app voor verbeterde hybride samenwerking image

Zoom betreedt hiermee de wereld van spatial computing en biedt gebruikers een extra dimensie in (hybride) samenwerking. De Zoom-app op Apple Vision Pro biedt uitzonderlijke audio- en videokwaliteit en de mogelijkheid om eenvoudig vergaderingen op te zetten en tijdens vergaderingen beter samen te werken. De app is beschikbaar vanaf 2 februari 2024.

Wat kunnen gebruikers verwachten van Zoom op visionOS:

  • Persona's: Gebruikers worden dankzij de Apple Vision Pro in de ruimte weergegeven als fysieke representatie van zichzelf, zodat andere deelnemers hun mimiek en handbewegingen kunnen zien.
  • Een ruimtelijke ervaring: Zoom op Apple Vision Pro kan worden geschaald naar de grootte van de ruimte, zodat gebruikers echt het gevoel krijgen dat ze zich in dezelfde ruimte bevinden als andere deelnemers, zonder dat daar extra fysieke apparatuur of instellingen voor nodig zijn.

Aanvullende features die op korte termijn worden verwacht:

  • Delen van 3D-objecten: Voor sommige professionals zoals ontwerpers is het delen van 3D-bestanden een belangrijk onderdeel van hun workflow. Zoom brengt deze objecten tot leven via de Apple Vision Pro: een animator of game-ontwerper kan bijvoorbeeld hun nieuwste model van een personage weergeven in de fysieke ruimte.
  • Zoom Team Chat: Apple Vision Pro-gebruikers kunnen hun communicatie integreren en stroomlijnen met Team Chat in de Zoom-app.
  • Fysiek vastpinnen van persona’s: Gebruikers kunnen maximaal vijf persona’s in hun fysieke ruimte vastpinnen, met de optie om de achtergrond van vastgepinde deelnemers te verwijderen, voor een meer immersieve vergaderervaring.

"Op de Apple Vision Pro helpt Zoom teamgenoten beter verbonden te blijven, ongeacht waar en wanneer ze werken of hoe ze communiceren en samenwerken", zegt Smita Hashim, chief product officer bij Zoom. "De integratie van Zoom op Apple Vision Pro en visionOS verstevigt onze platformbelofte om deelnemers overal de ultieme vergaderervaring te bieden en maakt onze belofte van naadloze samenwerking en communicatie waar."

In december 2023 lanceerde Zoom al een nieuwe app voor Apple TV, waarmee het zijn missie voortzet om één platform te creëren voor menselijke verbinding binnen het hele Apple ecosysteem, inclusief iPhone, iPad, Mac en CarPlay.

Gebruikers kunnen Zoom downloaden in App Store wanneer de Apple Vision Pro lanceert op 2 februari 2024.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!