Wouter Hoeffnagel - 05 februari 2024

Intel stelt opening chipfabrieken in Ohio uit

Intel stelt de opening van twee chipfabrieken op zijn campus in Ohio uit. De fabrieken moesten eigenlijk in 2025 hun deuren openen, maar Intel verwacht dat dit pas eind 2026 het geval zal zijn. Het Amerikaanse chipbedrijf wil eerst wachten op financiële steun vanuit de Amerikaanse overheid.

Intel stelt opening chipfabrieken in Ohio uit image

Dit meldt The Wall Street Journal. De Amerikaanse overheid wil de productie van chips op Amerikaanse bodem stimuleren met subsidies en belastingvoordelen. Intel is een van de partijen die hiervan gebruik wil maken. Het kondigde eerder al tot 100 miljard dollar te willen investeren in een complex in Ohio. Onderdeel hiervan is onder meer de realisatie van twee chipfabrieken, die zo'n 3.000 arbeidsplekken moeten opleveren. De bouw is in september 2022 van start gegaan.

De opening stond aanvankelijk voor 2025 op de planning. Intel zinspeelt echter al langer op mogelijke vertraging. Het stelt dat het tempo waarin de campus wordt gerealiseerd sterk afhankelijk is van de financiering vanuit de Amerikaanse overheid. De VS maakten eerder 52,7 miljard dollar beschikbaar voor het ondersteunen van de Amerikaanse chipsector. Tot nu toe zijn echter geen grote subsidies toegekend. Naar verwachting kondigt de Amerikaanse overheid op korte termijn de eerste subsidies aan.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!