Witold Kepinski - 06 februari 2024

Cisco Observability Platform is uitgebreid met nieuwe innovaties

Cisco heeft een reeks nieuwe oplossingen - verrijkt met zakelijke context - voor het Cisco Observability Platform aangekondigd. Omdat applicaties voor bijna elk bedrijf de voordeur vormen - en het leveren van een vlekkeloze applicatie-ervaring een topprioriteit is voor IT-teams - zullen de nieuwste verbeteringen klanten helpen een veilige en performante gebruikers- en applicatie-ervaring te leveren, zo meldt het bedrijf tijdens het Cisco Live 2024 event in Amsterdam RAI.

Cisco Observability Platform is uitgebreid met nieuwe innovaties image

Digital Experience Monitoring (DEM) voor meer zichtbaarheid en inzicht in gebruikersgedrag

Nu de verwachtingen op het gebied van applicatie-ervaringen ongekend hoog zijn, kunnen technologen nu gebruikmaken van nieuwe Digital Experience Monitoring (DEM)-mogelijkheden voor zowel hybride als cloudomgevingen. De nieuwe DEM-applicatie bevat Real User Monitoring (RUM)- en Session Replay-modules voor diepgaande inzichten in de prestaties van browsers en mobiele applicaties en een efficiënte oplossing van problemen op sessieniveau. Bovendien bieden integraties met Cisco ThousandEyes en Cisco Accedian applicaties en netwerkteams de inzichten in de dienstverlening die nodig zijn om te identificeren of de hoofdoorzaak van de beïnvloede digitale ervaring de applicatie-, netwerk- of cloudinfrastructuur is.

Waarneembaarheid voor Kubernetes-workloads, mogelijk gemaakt door uitgebreide Berkeley Packet Filters (eBPF)-technologie

Cisco biedt observatie voor Kubernetes-workloads op het Cisco Observability Platform, met behulp van het krachtige, lichtgewicht Linux-kernelhulpprogramma, uitgebreide Berkeley Packet Filters (eBPF). Door op kernelniveau te werken, hebben operators toegang tot gedetailleerd inzicht in netwerkactiviteit, resourcegebruik, applicatie-afhankelijkheden en verkeerde configuraties die de netwerkprestaties beïnvloeden, zonder de noodzaak van meerdere tools, samenwerking tussen teams en het handmatig in kaart brengen van afhankelijkheid.

Unified Observability Experience voor meer toepassingsinzichten

Cisco levert een uniforme ervaring binnen zijn observatieportfolio, met nieuwe mogelijkheden binnen Cisco AppDynamics en het Cisco Observability Platform. Door gebruik te maken van een enkel account en een gedeelde context, voorziet de uniforme observatie-ervaring operators van mogelijkheden, waaronder Log Analytics, om te zoeken met context en verbeterde logopslag; en Core Web Vitals, waarmee eigenaren van front-endapplicaties de gouden signalen krijgen om te voorkomen dat hun webpagina's worden gederankeerd vanwege een slechte gebruikerservaring.

Natuurlijke taalinterface, mogelijk gemaakt door generatieve AI

Als onderdeel van Cisco's voortdurende uitbreiding van innovaties mogelijk gemaakt door generatieve AI, biedt het Cisco Observability Platform nu een natuurlijke taalinterface voor probleemoplossing. Operators kunnen conversatiedialogen gebruiken in plaats van een gestructureerde zoektaal om algemene taken uit te voeren tijdens het oplossen van problemen, waardoor de productiviteit wordt verhoogd.

"Deze nieuwste innovaties versterken de kernmogelijkheden van het Cisco Observability Platform verder, waardoor onze klanten betere zichtbaarheid, inzichten en acties binnen domeinen krijgen dan ooit tevoren", aldus Ronak Desai , Senior Vice President en General Manager, Cisco AppDynamics en Full-Stack Observability . "Cisco bevindt zich in een unieke positie om alle voordelen van waarneembaarheid te bieden in een uniform platform ter ondersteuning van de digitale ecosystemen van onze klanten."

Daarnaast kondigt Cisco het volgende aan:

Cisco AIOps voor Cisco Full-Stack Observability voor bruikbare inzichten die de IT-activiteiten verbeteren

De nieuwe Cisco AIOps-applicatie vereenvoudigt realtime monitoring van de bedrijfsstatus en vermindert de ruis van gebeurtenissen en waarschuwingen aanzienlijk om IT-processen te automatiseren en operationele teams productief en responsief te houden. De applicatie verenigt gegevens van Cisco AppDynamics, Cisco ThousandEyes, Cisco DNA Center, VMWare, Zabbix en ServiceNow (ITSM, ITOM en CMDB). Het is uniek gepositioneerd omdat het is gebouwd op het Cisco Observability Platform, dat naast waarschuwingen, gebeurtenissen en statistieken ook logboeken ondersteunt. Het biedt ook dynamische, op drempels gebaseerde waarschuwingen over statistieken en gebeurtenissen en meerdere benaderingen voor het detecteren van afwijkingen.

Waarneembaarheid van Data Security Posture Management (DSPM).

De introductie van Data Security Posture Management (DSPM) Observability in Cisco's Business Risk Observability-oplossing levert real-time en geautomatiseerde gegevensontdekking, classificatie, beleidsdefinitie en compliance-zichtbaarheid voor gevoelige gegevens op, naast het visualiseren en prioriteren van het aanvalsoppervlak.

Nieuwe partnermodules

Voortbordurend op het momentum van het creëren van een observatie-ecosysteem met zijn wereldwijde partners in verschillende categorieën, waaronder AIOps, MLOps, netwerken, observatie van infrastructuur en zakelijke inzichten, heeft Cisco een reeks nieuwe partnermodules onthuld op het Cisco Observability Platform:

 • Aporia – Machine learning-monitoring.
 • CloudFabrix – Asset Intelligence, Operationele Intelligence en Infrastructuurobservabiliteit.
 • Komodor – Kubernetes-wijzigingsbeheer.
 • Voer IT uit – AS400 Monitoring en I4Cube bedrijfsprestaties.
 • SoftServe – Operationele intelligentie voor olievelden.

Over het Cisco Observability-platform:

Het Cisco Observability Platform brengt gegevens uit meerdere domeinen op schaal samen – inclusief netwerken, beveiliging, applicaties, eindgebruikers, cloudservices en multi-cloudinfrastructuur en bedrijven – om silo’s af te breken door gebruik te maken van ML- en AI-mogelijkheden om realtime te contextualiseren en te correleren telemetrie in deze domeinen, zodat organisaties beter de zichtbaarheid, inzichten en acties kunnen bereiken om de digitale ervaringen voor klanten en eindgebruikers te verbeteren.

Beschikbaarheid:

 • Digital Experience Monitoring (DEM)-applicatie met browsermonitoring van echte gebruikers (algemeen beschikbaar), mobiele monitoring van echte gebruikers (vooraankondiging) en sessieherhaling (algemeen beschikbaar).
 • Integratie met Cisco Accedian (vooraankondiging)
 • Integratie met Cisco ThousandEyes (vooraankondiging)
 • Waarneembaarheid voor Kubernetes-workloads mogelijk gemaakt door eBPF (algemeen beschikbaar)
 • Unified Observability Experience – Log Analytics (algemeen beschikbaar) en Core Web Vitals (vooraankondiging)
 • GenAI-gestuurde natuurlijke taalinterface (algemeen beschikbaar)
 • Cisco AIOps voor Cisco Full-Stack Observability (algemeen beschikbaar)
 • Data Security Posture Management (DSPM) Waarneembaarheid (vooraankondiging)
 • Partnermodules op het Cisco Observability Platform (algemeen beschikbaar)

Deelnemers aan Cisco Live EMEA 2024 kunnen live demo's ervaren van de nieuwe Cisco Observability Platform-innovaties in de Cisco Live Showcase en World of Solutions, stand D01.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!