Witold Kepinski - 07 februari 2024

Dell Partner Program 2024 : focus op samenwerking, acquisitie en investeringen

Het vernieuwde Dell Partner Program 2024 legt een sterkere focus op samenwerking, acquisitie en investeringen. Dit schrijft Denise Millard, SVP, Global Alliances, Industries, Partner Strategy & Programs bij Dell Technologies, in een blog. Ze is verantwoordelijk voor het waarmaken van de belofte van Dell Technologies aan klanten, samen met enkele van de meest strategische partners en experts uit de industrie van Dell, terwijl ze leiding geeft aan de partnerstrategie en -visie, het faciliteren, het programmaontwerp en de ervaring van Dell.

Dell Partner Program 2024 : focus op samenwerking, acquisitie en investeringen image

Millard schrijft: 'Al 40 jaar lang helpt Dell Technologies de wereld te transformeren. Nu, op de eerste dag van ons nieuwe fiscale jaar, zijn we verheugd om het Dell Technologies Partner Program 2024 te onthullen, zodat we samen de menselijke vooruitgang kunnen blijven stimuleren.

Ons Dell Technologies Partner Program voor 2024 heeft een consistente gelaagde programmastructuur met nog meer focus op samenwerking, acquisitie en investeringen in kritieke groeigebieden om gedeeld succes te stimuleren.

Laat de kernactiviteiten groeien en moderniseren

Partners zijn cruciaal voor ons succes. In de afgelopen vier kwartalen¹ hebben onze partners ongeveer 50% van onze netto-omzet bijgedragen en meer dan 60% van alle nieuwe en gereactiveerde kopers. Met deze basis van sterke partnerschappen hebben we de kans om de kernactiviteiten het komende jaar verder te laten groeien en te moderniseren.

De Partner First Strategie voor Storage, die in augustus werd aangekondigd, zorgde ervoor dat meer dan 99% van de klanten en potentiële klanten “partner eerst” werden voor opslag en verviervoudigde het aantal accounts dat in aanmerking kwam voor de status Partner of Record (PoR) voor opslag. Als resultaat zien we een nog betere samenwerking tussen de leden van het Dell-verkoopteam en partners. In het nieuwe jaar zullen we voortbouwen op onze groeistrategie door de acquisitie van nieuwe bedrijven verder te stimuleren, duidelijke verwachtingen te stellen en hand in hand samen te werken om onze gezamenlijke klanten te bereiken.

Ons Dell Technologies Partner Program voor 2024 blijft onze partners belonen op belangrijke gebieden:

Hoger winstpotentieel voor Dell APEX Infrastructure-aanbiedingen. Begin dit jaar stroomlijnen we het Dell APEX Infrastructure-aanbod in Storage+ en Server+ productcategorieën. Met deze updates komt het volledige Dell APEX-portfolio dat in aanmerking komt voor incentives nu in aanmerking voor basiskortingen en gedragsmatige incentives, waardoor het winstpotentieel wordt vergroot en Dell APEX wordt toegevoegd aan de acquisitietoolkit van partners. Bovendien blijft de Dell APEX Upfront incentive beschikbaar voor partners die over de Dell APEX Infrastructure-competentie beschikken.

Verhoogd verdienpotentieel voor Client+ en ProSupport Plus. Metal-tier partners die over een Client+-competentie beschikken en de inkomstenpoort voor clientrandapparatuur bereiken, komen nu in aanmerking voor een vermenigvuldiger van vijf keer op de basiskorting bij de verkoop van Dell Client Randapparatuur en tweemaal de basiskorting bij de verkoop van Precision Workstation, Dell Displays & Docks en Dell Latitude Robuuste laptops en tablets. We verhogen ook de korting voor partners die Dell ProSupport Plus-services koppelen bij de verkoop van Client+-producten.

Project Harmony heet nu Partner ProServices. In mei 2023 hebben we Project Harmony aangekondigd, een op professionele services gericht leveringsmodel waarbij in aanmerking komende partners Dell Services integreren in hun merkaanbod, het volledige klantbetrokkenheidsproces beheren en de expertise van Dell benutten wanneer en wanneer dat nodig is. We blijven het Partner ProServices- aanbod uitbreiden om onze partners in staat te stellen te voldoen aan de veranderende servicevereisten van hun klanten.

Verdien meer met Dell PowerFlex. Met ongeëvenaarde prestaties en schaalbaarheid is PowerFlex, de softwaregedefinieerde infrastructuuroplossing van Dell, ontworpen om gelijke tred te houden met de dynamische behoeften van de hedendaagse workloads. Partners die investeren in en houder zijn van de PowerFlex Design 2023-certificering komen in aanmerking voor een stapelbare korting van 4% op New Business en Competitive Swap-stimuleringsmogelijkheden.

Creëer nieuwe marktkansen

Dell Technologies biedt een van de breedste portfolio's in de sector, van clientapparaten tot datacenters, ondersteund door een niet aflatende toewijding aan het stimuleren van een positieve impact op het bedrijfsleven, de mens en de planeet. Het Dell Technologies Partner Program voor 2024 investeert in belangrijke groeigebieden die aansluiten bij de prioriteiten van de klant door drie nieuwe competenties te lanceren:

Data Science en AI-competentie

Competentie voor edge-oplossingen

Sustainability (Duurzaamheid) en ESG- competentie

Dit jaar zal GenAI overgaan van proof-of-concept naar proof-of-productiviteit en er wordt voorspeld dat het in 2028 een kans van 158,6 miljard dollar zal opleveren voor het channel-ecosysteem. GenAI wordt aangestuurd door data die aan de edge worden gegenereerd en in de cloud worden gehost. Partners die capaciteiten met AI-, edge- en multicloud-oplossingen kunnen demonstreren, zijn het best gepositioneerd om deze marktkansen te benutten. De nieuwe Data Science & AI Competency en Edge Solutions Competency zullen de expertise van partners op het gebied van het aanbod van Dell valideren.

De nieuwe Duurzaamheids- en ESG-competentie helpt partners bij het voldoen aan de behoeften van klanten door middel van duurzaamheidstraining, mogelijkheden, hulpmiddelen en middelen . Daarnaast bieden we circulaire bedrijfsoplossingen voor gemakkelijke recycling en buitengebruikstelling van IT-technologie, met prikkels voor wederverkoop. We breiden de korting van 7% voor onze hersteldiensten uit met opslag, naast de bestaande korting op Asset Recovery Services voor client en server. We zullen ook ons ​​driemaandelijkse Global ESG Partner Spotlight- programma voortzetten, waarin partners worden erkend die co-branded initiatieven uitvoeren die zijn afgestemd op de ESG-prioriteiten van Dell Technologies.

Versterk de samenwerking en stroomlijn de ervaring

Het Dell Technologies Partner Program voor 2024 bevordert onze investeringen in partnersamenwerking door onze voortdurende focus op de Partner First-strategie voor opslag en het uitbreiden van de geschiktheid voor server-POR's, evenals versnelling van een gemoderniseerde partnerervaring.

Dit jaar breiden we de geschiktheid van server-PoR voor New Business Incentive (NBI)-serveraccounts uit wanneer partners meer dan $ 15.000 aan serverinkomsten verkopen aan een van deze NBI-accounts. De uitbreiding van de geschiktheid voor server-POR’s versterkt de voorspelbaarheid van de betrokkenheid bij het datacenter op holistische wijze en beloont partners voor hun investeringen en acquisitie.

We moderniseren de online-ervaring door de digitale connectiviteit uit te breiden, partners zelfbedieningsmogelijkheden te bieden om de handelingen van configuratie tot bestelling te verminderen en hen te voorzien van toekomstgerichte tools om het winstpotentieel te helpen ontsluiten.

Wat nu volgt, begint nu

Terwijl we onze decennialange erfenis van transformatieve innovatie met partners vieren, bruist de toekomst van de mogelijkheden. Met een sterk partnerprogramma, een gedifferentieerd bedrijfsmodel en een onwankelbaar vertrouwen in de kracht van partnerschap zijn we klaar om nieuwe groei te realiseren, impact te stimuleren en ons leiderschap in de komende jaren uit te breiden.

Samen schrijven we het volgende hoofdstuk. Voor meer details over specifieke programma-investeringen en -verbeteringen klikt u hier.'

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!