Wouter Hoeffnagel - 07 februari 2024

Onbevoegde Verizon-medewerker krijgt data 63.000 werknemers in handen

Een onbevoegde had toegang tot informatie van ruim 63.000 medewerkers van Verizon. De data is in handen gevallen van een Verizon-medewerker, die hiertoe geen toegang had mogen hebben. Zowel huidige als voormalig werknemers zijn getroffen.

Onbevoegde Verizon-medewerker krijgt data 63.000 werknemers in handen image

Het datalek vond plaats in september, blijkt uit informatie die Verizon heeft verstrekt aan de advocaat-generaal van Maine. Deze Amerikaanse staat verplicht bedrijven informatie te verstrekken over security-incidenten waarbij inwoners van Maine betrokken zijn. Bij dit datalek gaat het om 82 inwoners van de staat.

'Geen aanwijzingen voor malafide intenties'

Uit deze informatie blijkt dat een onbevoegde medewerkers een bestand in handen kreeg dat de informatie omvat. Verizon onderzoekt het incident momenteel. Vooralsnog zijn er volgens het bedrijf geen aanwijzingen voor malafide intenties.

Onder meer namen, adresgegevens, geboortedata, geslacht, social security-nummers, eventueel lidmaatschap van een vakbond en salarisinformatie zijn uitgelekt. De informatie heeft betrekking op in totaal 63,206 personen, waarvan het merendeel momenteel in dienst zou zijn bij Verizon.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!