Wouter Hoeffnagel - 11 februari 2024

Check Point introduceert Quantum Spark 1900 & 2000 voor mkb

Check Point Software Technologies introduceert nieuwe modellen van zijn next-generation firewall series voor het midden- en kleinbedrijf: Check Point Quantum Spark 1900 en 2000. De beveiligingsgateways beschermen om mkb's tegen cyberbedreigingen met onder meer zero-touch provisioning, geavanceerd cloudbeheer en mogelijkheden voor geautomatiseerd bedreigingsbeheer.

Check Point introduceert Quantum Spark 1900 & 2000 voor mkb image

De Quantum Spark next-generation firewalls zijn ontworpen om data en systemen te beschermen tegen cyberaanvallen. De firewalls maken gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) voor de preventie van dreigingen; Check Point meldt dat 99,8% van alle phishing-, malware-, DNS- en IoT-aanvallen (Internet of Things) wordt geblokkeerd.

Cloudbeheer voor MSP's

Ook bieden de Quantum Spark-firewalls diverse cloudbeheermogelijkheden voor MSP's, onder meer met een operationeel netwerkoverzicht dat gestroomlijnde automatisering van bedreigingsbeheer voor klanten mogelijk maakt. Check Point biedt MSP's via een uniform dashboard onder meer toegang tot een gecentraliseerde hub voor klantenservices, licenties en proactieve beveiligingsmonitoring.

“Het mkb is de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Deze bedrijven beschikken echter vaak niet over de middelen of mankracht om continu bezig te zijn met beveiligingssystemen en monitoring. Tegelijkertijd neemt de cyberdreiging toe. Met Quantum Spark kunnen bedrijven van één tot 1000 werknemers worden ondersteund. Het biedt kleine en middelgrote bedrijven een krachtige combinatie van AI-gebaseerde preventie, eenvoudig beheer en schaalbaarheid, wat vooral belangrijk is omdat veel mkb’s worstelen met beperkte cyberbeveiligingsmiddelen en expertise. De introductie van deze nieuwe producten is erop gericht om mkb’s in staat te stellen hun activiteiten effectief en met vertrouwen te beschermen, ondanks de complexiteit van het huidige dreigingslandschap”, reageert Kilian Klein, country manager Nederland bij Check Point Software.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!