Witold Kepinski - 12 februari 2024

Main Capital Partners investeert in Procure-to-Pay softwareleverancier cisbox

Main kondigt de meerderheidsinvestering aan in cisbox, een Duitse leverancier van cloud- en AI-gebaseerde Procure-to-Pay (P2P) software. Main zal als strategische partner cisbox ondersteunen in haar volgende groeifase door middel van zowel organische als anorganische strategische initiatieven. Deze overname markeert Main's tweede platforminvestering in de DACH-regio in 2024 en toont Main's toewijding om groei en innovatie in de B2B software-industrie te stimuleren.

Main Capital Partners investeert in Procure-to-Pay softwareleverancier cisbox image

cisbox, opgericht in 2005 en met het hoofdkantoor in Solingen, Duitsland, is een pionier op het gebied van P2P software in Duitsland. Met meer dan 140 werknemers biedt cisbox haar klanten verticale agnostische cloud- en AI-gebaseerde softwareoplossingen voor de optimalisatie van P2P-processen. Naast het hoofdkantoor in Solingen, Duitsland, heeft cisbox twee vestigingen in Ho-Chi-Minh-City, Vietnam, voor ondersteuning bij softwareontwikkeling en data labeling. Het bedrijf heeft een sterke marktpositie in de DACH-regio, met name in de dienstensector, de gezondheidszorg en de horeca, bedient meer dan 1000 klanten en is gecertificeerd Peppol Access Service Provider. Het uitgebreide software- en dienstenaanbod van het bedrijf dekt de volledige Accounts Payables workflow. De belangrijkste functies variëren van factuurontvangst over volledig uitbestede gegevensvalidatie en goedkeuringsprocessen tot betalingsverwerking. In de afgelopen tien jaar heeft cisbox een sterk en uitgebreid netwerk van partners opgebouwd die op hun beurt via het white label platform van cisbox klanten in verschillende sectoren bedienen.

De twee oprichters Stephan Kern en Sebastian Mehrle blijven aan boord, investeren aanzienlijk in het bedrijf en zullen samen met Main de volgende groeifase vormgeven. In de toekomst zal Main cisbox actief ondersteunen in het behouden van een sterk groeimomentum door het bedrijf verder te internationaliseren en de waardepropositie voor haar klanten uit te breiden. Naast organische groei-initiatieven, zullen strategische add-on acquisities een belangrijke pijler zijn in de groeistrategie om het innovatieve product- en dienstenportfolio aan te vullen, de geografische aanwezigheid verder te verbreden en de marktpositie te consolideren.

Stephan Kern, oprichter en Managing Director bij cisbox: “We kijken ernaar uit om samen met Main te werken en ons bedrijf verder te laten groeien. Hun expertise in de B2B-cloudtechnologiesector en hun track record maken hen tot een ideale partner voor cisbox. Dit partnerschap biedt ons toegang tot nieuwe markten, partners en klanten. Met Main’s ervaring zijn we in staat om nieuwe functionaliteiten en technologieën te integreren in de cisbox-oplossing om onze bestaande klanten nieuwe innovatieve functies te bieden. In dit geval: 1+1 wordt 3.”

Sebastian Mehrle, oprichter en Managing Director bij cisbox, licht toe: “Onze klanten en partners vertrouwen op ons vermogen om voortdurend te innoveren en klantgerichte en veilige oplossingen te leveren om hun activiteiten te digitaliseren en te optimaliseren, en vooral om real-time gegevens en prognoses te bieden voor betere beslissingen. De nationaal aangenomen wettelijke vereisten die voortvloeien uit de EU-richtlijn voor elektronische facturatie, het tekort aan geschoolde arbeidskrachten en de behoefte aan cashflowvoorspellingen in volatiele markten, zijn slechts enkele redenen waarom we nu zo'n grote impuls en vraag naar digitale transformatie in de markt zien. We zijn ervan overtuigd dat onze strategische samenwerking met Main deze transitie verder zal versnellen en ons in staat zal stellen ons productaanbod en onze aanwezigheid in nieuwe verticale segmenten uit te breiden, zowel nationaal als internationaal, en ons wereldwijde partner-ecosysteem te verbreden. Het is dus de juiste beslissing voor onze klanten, partners en voor ons. En voor onze bestaande en nieuwe medewerkers, die samenwerken met een divers en multicultureel team in - op dit moment - twee landen, en spelers zijn in onze reis naar wereldwijd succes."

Dorian Berndt, Investment Director bij Main Capital Partners, sluit af: “Omdat we cisbox en het team al jaren kennen, zijn we zeer verheugd over de samenwerking met cisbox en enthousiast over het groeimomentum en de vooruitzichten. cisbox is duidelijk een winnaar in de P2P-softwaremarkt, heeft haar recurring inkomsten zien groeien met een CAGR van meer dan 20% en zal de komende jaren een belangrijke bijdrage leveren aan de groei van cisbox.”

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!