Wouter Hoeffnagel - 12 februari 2024

Federale rechter: Elon Musk moet verantwoording afleggen aan SEC over X-overname

Elon Musk (foto) moet van een Amerikaanse federale rechter verantwoording afleggen bij de Securities and Exchange Commission (SEC) over de overname van het toenmalige Twitter, dat inmiddels X heet. Musk en de SEC krijgen een week de tijd om een datum en tijdstip overeen te komen.

Federale rechter: Elon Musk moet verantwoording afleggen aan SEC over X-overname image

De Amerikaanse toezichthouder diende in oktober een klacht in tegen Musk en wilde hem zo dwingen verantwoording af te leggen. De SEC onderzoekt in hoeverre Musk volgens de Amerikaanse wet heeft gehandeld bij de overname van het social media-platform. Het gaat daarbij specifiek om de aankoop van de aandelen van Twitter, wat uiteindelijk de eerste stap was in de overname van X.

De overname van X door Musk heeft tot veel onrust geleid. Vooral de werkwijze van Musk leidt tot wrijving. Zo lopen er diverse procedures tegen Musk. Zo stelt een groep aandeelhouders te laat geïnformeerd te zijn over de aankoop van een belang van vijf procent in Twitter door Musk. Ook andere partijen zijn naar de rechter gestapt, waaronder voormalig Twitter-medewerkers die de laan zijn uitgestuurd en bedrijven die in opdracht van Twitter werkten.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!