Witold Kepinski - 15 februari 2024

Capgemini boekt meer omzet en winst over 2023

Capgemini heeft zijn jaarcijfers over boekjaar 2023 bekend gemaakt. De omzet bedroeg een dikke 22,52 miljard euro miljoen in 2023, een stijging van 2,4 procent. De nettowinst steeg met 7 procent naar 1,6 miljard euro.

Capgemini boekt meer omzet en winst over 2023 image

Aiman ​​Ezzat, Chief Executive Officer van de Capgemini Group, zei over de jaarcijfers: “ 2023 was opnieuw een jaar van groei voor de Groep met een verbeterende winstgevendheid en een sterke cashflowconversie, ondanks een vertraging in onze sector. Onze resultaten illustreren de kracht van onze positionering, onze wendbaarheid en onze veerkracht.

Onze klanten erkennen de waarde die wij bieden als hun partner voor bedrijfs- en technologietransformatie. In 2023 bleef de Groep investeren in het opbouwen van de capaciteiten en oplossingen om hen te helpen bij de transitie naar een steeds digitalere en duurzamere economie.

Dit was met name het geval voor generatieve AI, die bij alle grote organisaties bovenaan de agenda staat. We zijn gepositioneerd als een toonaangevende speler die onze klanten in staat stelt oplossingen voor tastbare zakelijke impact te verkennen, testen en opschalen. Via ons investeringsplan van € 2 miljard dat afgelopen juli werd aangekondigd, blijven we onze teams versterken en bijscholen, investeren in oplossingen en gebruikmaken van een breed ecosysteem van technologiepartners, waaronder Microsoft, Google, AWS, Salesforce en Mistral AI.

Op het gebied van duurzaamheidsaanbod hebben we in 2023 ook onze inspanningen opgevoerd. We blijven onze klanten helpen hun transitie naar Net Zero te versnellen door het definiëren van de strategie, het aanpassen van bedrijfsmodellen en het ontwerpen van duurzame producten en diensten. 2023 was ook een belangrijk jaar voor onze eigen ESG-roadmap, waarin grote vooruitgang werd geboekt op weg naar een duurzamere en inclusievere wereld.

De Groep is goed uitgerust om zijn prestaties in 2024 te verbeteren, terwijl de verwachting is dat de omgeving in de eerste helft van het jaar zwak zal blijven. Ook dit jaar verwacht de Groep te groeien, met het dieptepunt in het eerste kwartaal, de operationele marge te verbeteren en een superieure vrije kasstroomconversie te behouden.”

Lees alle details verder hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!