Witold Kepinski - 14 februari 2024

Cisco ontslaat vijf procent van zijn personeel

Cisco heeft de resultaten voor het tweede kwartaal gerapporteerd voor de periode eindigend op 27 januari 2024. Cisco rapporteerde een omzet voor het tweede kwartaal van 12,8 miljard dollar, een nettowinst op basis van algemeen aanvaarde boekhoudprincipes (GAAP) van 2,6 miljard dollar, een daling van 5 procent. Het bedrijf gaat verder personeel ontslaan, zo’n 4000 werknemers.

Cisco ontslaat vijf procent van zijn personeel image

De omzet in de Amerika regio daalde met 4%, EMEA daalde met 7% en APJC daalde met 12%. De prestaties op het gebied van de productopbrengsten weerspiegelden een stijging van 3% in Security een stijging van 3% in Collaboration en een stijging van 16% in Observability toepassingen. De vraag Networking toepassingen daalden met 12%.

Cisco kondigt verder een herstructureringsplan aan om de organisatie opnieuw op één lijn te brengen en verdere investeringen in belangrijke prioriteitsgebieden mogelijk te maken. Dit herstructureringsplan zal gevolgen hebben voor ongeveer 5 procent van het wereldwijde personeelsbestand van Cisco. 

Cisco schat momenteel dat het op zijn GAAP financiële resultaten een last vóór belastingen van ongeveer 800 miljoen dollar zal verantwoorden, bestaande uit ontslagvergoedingen en andere eenmalige ontslagvergoedingen en andere kosten. Deze kosten zijn voornamelijk op contant geld gebaseerd. Cisco verwacht het merendeel van deze maatregelen in het derde kwartaal van boekjaar 2024 te zullen ondernemen en ongeveer 500 miljoen dollar van deze kosten in rekening te brengen. Cisco verwacht dat ongeveer 150 miljoen dollar van deze kosten in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2024 zal worden verantwoord, en het resterende bedrag van deze kosten voornamelijk in de eerste helft van het fiscale jaar 2025.

"We hebben een solide tweede kwartaal neergezet met een sterke operationele leverage en kapitaalrendementen", zegt Chuck Robbins, voorzitter en CEO van Cisco. “We blijven onze investeringen afstemmen op toekomstige groeimogelijkheden. Onze innovatie staat centraal in een steeds meer verbonden ecosysteem en zal een cruciale rol spelen als onze klanten AI adopteren en hun organisaties beveiligen.”

"Gerichte uitvoering en operationele discipline zorgden voor onze solide top- en bottom-line resultaten en sterke marges in het tweede kwartaal", aldus Scott Herren, CFO van Cisco. "We boeken goede vooruitgang bij de verschuiving van ons bedrijfsmodel naar meer terugkerende inkomsten, terwijl we ons blijven concentreren op financiële discipline, operationele leverage en aandeelhoudersrendementen, zoals blijkt uit ons hogere dividend."

Lees alle details hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!