Witold Kepinski - 19 februari 2024

TimePlan Group en TimeMap bundelen krachten met steun van Main Capital Partners

TimePlan Group ('’TimePlan’'), een Deens bedrijf dat wordt gesteund door Main Capital Partners (‘'Main'’), is op weg om een Europese aanbieder van Workforce Management te worden. De overname van TimeMap markeert de tweede stap in TimePlan's buy-and-build strategie sinds de start van de samenwerking met Main Capital in november 2022.

TimePlan Group en TimeMap bundelen krachten met steun van Main Capital Partners image

TimeMap is een Deens softwarebedrijf dat in 2006 werd opgericht en een Cloud gebaseerde SaaS-oplossing voor Workforce Management ('WFM') biedt voor een groot aantal branches, zoals productie, manufacturing en professionele dienstverlening. Met meer dan 50.000 dagelijkse gebruikers verspreid over 500 bedrijven in 19 verschillende landen is TimeMap een van de toonaangevende time tracking-systemen in Denemarken.

TimeMap is de tweede add-on van TimePlan na de strategische combinatie met het Noorse TimeGrip in maart 2023. De overname van TimeMap zal TimePlan in staat stellen om uit te breiden naar nieuwe sectoren en tegelijkertijd TimePlan’s leidende positie in de Deense WFM-markt verder te verstevigen. De gecombineerde groep zal meer dan 1.000 klanten in heel Europa bedienen met een sterke positie in Scandinavië, een regio met een van 's werelds meest complexe arbeidswetgevingen.

Thomas Dunk, oprichter en CEO van TimeMap, licht toe: "Ik ben blij om aan te kondigen dat TimeMap de krachten bundelt met TimePlan, en enthousiast over de mogelijkheden die deze samenwerking biedt voor onze medewerkers en klanten. Samen zijn we goed uitgerust om onze klanten te ondersteunen bij het voldoen aan de recente uitspraak van het Europese Hof over de nieuwe tijdregistratiewet."

Rex Clausager, CEO van TimePlan, zegt: "We zijn enthousiast over de samenwerking met TimeMap. Hun uitgebreide WFM-ervaring uit aangrenzende industrieën zal onze kennisbasis verder uitbreiden om klanten te ondersteunen bij het naleven van complexe internationale arbeidswetgeving en collectieve overeenkomsten. Met de steun van Main Capital zijn we nu een stap dichter bij ons doel om de toonaangevende one-stop shop voor WFM-oplossingen in Noordwest-Europa te worden."

Wessel Ploegmakers, Partner bij Main Capital Partners, sluit af: "We zien een sterke productmarkt fit tussen de twee bedrijven, waarbij de combinatie zowel de positie van TimePlan in de Deense WFM-markt vergroot als de positionering in nieuwe verticals verbetert waardoor een bredere marktpenetratie mogelijk wordt. Deze overname bevestigt TimePlan’s toewijding om de toonaangevende speler in de WFM-markt te worden. We zijn enthousiast om te zien wat de toekomst zal brengen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!