Wouter Hoeffnagel - 20 februari 2024

Aanvallers: 1,5 terabyte aan data van Schneider Electric in handen

De ransomwaregroepering Cactus claimt 1,5 terabyte aan data in handen te hebben van Schneider Electric. De gegevens zijn naar verluid vorige maand bij een cyberaanval buitgemaakt. De aanvallers geven een sample van 25MB vrij, samen met enkele screenshots waarop paspoorten en geheimhoudingscontract van een aantal Amerikaanse burgers zichtbaar is.

Aanvallers: 1,5 terabyte aan data van Schneider Electric in handen image

Dit meldt Bleeping Computer. De aanval op Schneider Electric vond medio januari plaats. Cactus wist toen toegang te krijgen tot systemen van de Sustainability Business-divisie van Schneider Electric. Deze divisie levert consultancy op het gebied van duurzame energie en compliance met wetgeving. Diverse grote partijen zijn klant, waaronder Clorox, DHL, Hilton, Lexmark en PepsiCo.

De aanvallers proberen Schneider Electric af te persen. Zij dreigen de gestolen informatie te laten uitlekken indien het bedrijf niet tot betaling overgaat. Het is onbekend welk bedrag de aanvallers eisen. Ook is onduidelijk of Schneider Electric van plan is tot betaling over te gaan.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!