Witold Kepinski - 21 februari 2024

Akamai brengt cloud computing naar de edge

Akamai Technologies, een cloud-bedrijf dat het leven online mogelijk maakt en beschermt, onthult plannen om cloud computing-mogelijkheden toe te voegen in zijn edge-netwerk. Akamai's Generalized Edge Compute (Gecko) helpt de strategie van het bedrijf om het cloud computing-platform te zijn voor bedrijven die betere ervaringen willen leveren door workloads dichter bij gebruikers, apparaten en databronnen te brengen.

Akamai brengt cloud computing naar de edge image

Deze stap van Akamai komt op een belangrijk moment voor de tech-industrie zo meldt het bedrijf. Uit een wereldwijd onderzoek uit 2023 door ClearPath Strategies bleek dat tweederde van de IT-managers met beslissingsbevoegdheid zei dat hun gebruik van gedistribueerde cloud-services in de komende 12 maanden naar verwachting zal toenemen. Meer dan een derde van de respondenten zei dat de voordelen van gedistribueerde cloud — waaronder de mogelijkheid om AI- en machine learning-gegevens snel en efficiënt te verwerken en te analyseren — cruciaal zijn voor hun IT-strategie.

Het nieuwe initiatief is de volgende stap in de meerjarige strategie van Akamai om een belangrijk platform te worden in multicloud-omgevingen van ondernemingen. Hiermee maakt het bedrijf een volgende stap in zijn visie van een nieuw soort cloud, die is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne applicaties die hogere prestaties, lagere latentie en werkelijk mondiale schaalbaarheid vereisen, waarvoor de huidige cloud-architecturen niet zijn gebouwd.

Akamai heeft Gecko getest bij verschillende van zijn grotere zakelijke klanten. Het bedrijf verwacht dat klanten die actief zijn in AI-inferencing, multiplayer gaming, sociale media en streaming media het meeste baat zullen hebben bij de meerwaarde van Gecko. Akamai ziet toekomstige gebruiksscenario's voor de totaalervaring van immersive retail en spatial computing, alsmede data-analyse en IoT voor consumenten en de industrie.

Lees meer details hier.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!